13. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Ekonomija Srbija Vesti

MMF pohvalio Program ekonomskih mera za podršku privredi

Foto: FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Delegacije Srbije i MMF-a održale završni sastanak, a ministar finansija Siniša Mali rekao je da je država dobro reagovala u vreme pandemije, dok su predstavnici MMF-a pohvalili Program ekonomskih mera za podršku privredi i istakli da je među najvećima u evropskim zemljama u razvoju.

Na sastanku je zaključeno da se implementacija aktuelnog aranžmana odvija u planiranim rokovima, kao i da je važno prilagoditi se novonastalim okolnostima zbog pandemije koronavirusa.

Mali je ocenio da su u okviru aktuelnog aranžmana koji se uspešno sprovodi, postignuti važni reformski ciljevi, kao i da će Vlada nastaviti sa sprovođenjem reformi.

On je ukazao i da je država dobro reagovala za vreme krize koja je izazvana korona virusom, i spasila je privatni sektor, a sada je važno da ekonomija nastavi da dobro funkcioniše i da se sačuvaju radna mesta.

On ističe i da ohrabruju podaci iz prvog kvartala, koji će pozitivno uticati na rezultat na kraju ove godine.

Predstavnici MMF-a istakli su da je važno da se nastavi sa podržavanjem ekonomije, ali i da se zadrži makroekonomska i finansijska stabilnost.

Related posts

Predsednik Vučić: Važni i korektni razgovori o budućnosti Srbije

Zorana Stekovic

“Na krilima fantazije”: Ilustracije iz Bratislave u Konaku kneginje Ljubice

Nikoleta Dragaš

Vučić: Odlaganje rešenja za KiM, iskra koja može da zapali region

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija