1. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Politika Vesti

Direktan udar na zdravlje Šapčana: Zelenović zbog fotelje i poraza na izborima gura grad u vanrednu situaciju

Foto: RTV Pančevo

Bivši gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, posle izbornog debakla koji je doživeo 21. juna u pokušaju da, uprkos volji naroda, ostane na vlasti još koji dan, pribegao je najbolesnijem planu koji je mogao da smisli.

Da su mu Šapčani potpuno nebitni i da je spreman na sve da zadrži  fotelju, svedoči monstruozna ideja da u Šapcu uvede vanrednu situaciju i u pomoć pozove virus Covid 19 samo da bi sprečio ponavljanje izbora na 27 biračkih mesta u skladu sa odlukom Upravnog suda.

Bez ikakve konsultacije sa vladinim kriznim štabom i bez njihovog odobrenja, proglašavajući sebe za najvećeg stručnjaka, Zelenović iz čisto političkih, a ne zdravstvenih i epidemioloških razloga, ulazi u proceduru uvođenja vanredne situacije u Šapcu. U nameri da po svaku cenu izigra volju naroda iskazanu na izborima i pobedu Srpske napredne stranke, Zelenović je naredio gradskom štabu za vanredne situacije da mu i formalno predloži uvođenje vanredne situacije u Šapcu.

Nema veze što Šabac nije bio niti je sada žarište virusa. Zelenović u strahu od gubitka vlasti plaši narod virusom ne prezajući ni od najcrnjih lažnih prognoza samo da bi zadržao fotelju. O tome da ustvari ne brine za Šapčane nego za svoju vlast svedoči i činjenica da se tri puta oglušio o apele i procene Gradskog zavoda za javno zdravlje da pooštri mere u gradu.

Skandalozno i neljudski pustio je da se virus širi iako je imao zvanične preporuke šta treba da uradi. Gradski zavod za javno zdravlje je već tri puta i to 20.6,  23.6, i 26.6 tražio od gradskog štaba oštrije mere u vezi sa suzbijanjem virusa i o tome postoje pisani tragovi. Međutim, Zelenović na to nije obraćao pažnju čekajući povoljan trenutak da uvede vanrednu situaciju, jer mu namera nije da zaštiti zdravlje Šapčana već da uvođenjem vanredne situacije spreči ono što se sprečiti ne može i što je narod na izborima zahtevao- da Šabac vode srpski naprednjaci, a ne ljudi koji su zarad opstanka na vlasti spremni da ugroze i zdravlje  naroda.

Related posts

Vučić ponudio pomoć za lečenje Janje Stamenković

Zorana Stekovic

PU Pančevo : Oprezno sa pirotehnikom tokom praznika

Mica Milakov

Gradski štab Pančeva: Zabranjena okupljanja više od pet lica

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija