22. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Vršac

U vršačku Kovid ambulantu sa izraženim simptomima

Građani koji se leče u vršačkoj zdravstvenoj ustanovi, a koji imaju simptome Kovid – 19 infekcije, da se jave u Kovid ambulantu Doma zdravlja, kako bi se obavili neophodni pregledi i dijagnostika. Nakon kompletne trijaže, ukoliko je potrebno dalje bolničko lečenje, lekari Doma zdravlja pacijenta upučuju u ustanovu sledećeg nivoa zaštite, odnosno nadležne opšte bolnice.

Kako bi se izbegle nepotrebne gužve, u Kovid ambulantu treba da se jave samo osobe koje imaju izražene simptome – visoku temperaturu i učestali kašalj, uz otežano disanje.

Pacijenti sa respiratornim tegobama koji imaju lakšu kliničku sliku i imaju blage simptome bolesti potrebno je da ostanu kući u samoizolaciji, uz uobičajeno lečenje lakih oblika respiratornih infekcija (obilno uzimanje tečnosti, lakše kašaste hrane, unošenje vitamina uz higijenski režim života). Takođe u samoizolaciju od 14 dana treba da idu i osobe koje su bile u kontaktu sa obolelima od Kovid – 19.

Podsećamo građane Grada Vršac da se kao i do sada ponašaju odgovorno i da se striktno pridržavaju svih mera predostrožnosti i upustava nadležnih zdravstvenih i epidemioloških stručnih službi, uz poštovanje fizičke distance, nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru kao i upotrebu dezinfekcionih sredstava i svih mera lične higijene.

Related posts

Veze opozicije i kriminala: Nećemo jako, da Đilas ne plače

Nikola Toadjer

Batez u Vršcu: Ulaganje u školski sport

Nikoleta Dragaš

Havarija na vodovodnoj mreži u Dolovu i Pančevu

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija