15. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Vršac

U vršačku Kovid ambulantu sa izraženim simptomima

Građani koji se leče u vršačkoj zdravstvenoj ustanovi, a koji imaju simptome Kovid – 19 infekcije, da se jave u Kovid ambulantu Doma zdravlja, kako bi se obavili neophodni pregledi i dijagnostika. Nakon kompletne trijaže, ukoliko je potrebno dalje bolničko lečenje, lekari Doma zdravlja pacijenta upučuju u ustanovu sledećeg nivoa zaštite, odnosno nadležne opšte bolnice.

Kako bi se izbegle nepotrebne gužve, u Kovid ambulantu treba da se jave samo osobe koje imaju izražene simptome – visoku temperaturu i učestali kašalj, uz otežano disanje.

Pacijenti sa respiratornim tegobama koji imaju lakšu kliničku sliku i imaju blage simptome bolesti potrebno je da ostanu kući u samoizolaciji, uz uobičajeno lečenje lakih oblika respiratornih infekcija (obilno uzimanje tečnosti, lakše kašaste hrane, unošenje vitamina uz higijenski režim života). Takođe u samoizolaciju od 14 dana treba da idu i osobe koje su bile u kontaktu sa obolelima od Kovid – 19.

Podsećamo građane Grada Vršac da se kao i do sada ponašaju odgovorno i da se striktno pridržavaju svih mera predostrožnosti i upustava nadležnih zdravstvenih i epidemioloških stručnih službi, uz poštovanje fizičke distance, nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru kao i upotrebu dezinfekcionih sredstava i svih mera lične higijene.

Related posts

Najvažniji telefoni u Pančevu i šire koji vam mogu zatrebati!

Mica Milakov

Izgoreo auto na putu Pančevo-Beograd

Mica Milakov

Dimničarstvo generacijama zanat porodice Maran

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija