23. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Vršac

U vršačku Kovid ambulantu sa izraženim simptomima

Građani koji se leče u vršačkoj zdravstvenoj ustanovi, a koji imaju simptome Kovid – 19 infekcije, da se jave u Kovid ambulantu Doma zdravlja, kako bi se obavili neophodni pregledi i dijagnostika. Nakon kompletne trijaže, ukoliko je potrebno dalje bolničko lečenje, lekari Doma zdravlja pacijenta upučuju u ustanovu sledećeg nivoa zaštite, odnosno nadležne opšte bolnice.

Kako bi se izbegle nepotrebne gužve, u Kovid ambulantu treba da se jave samo osobe koje imaju izražene simptome – visoku temperaturu i učestali kašalj, uz otežano disanje.

Pacijenti sa respiratornim tegobama koji imaju lakšu kliničku sliku i imaju blage simptome bolesti potrebno je da ostanu kući u samoizolaciji, uz uobičajeno lečenje lakih oblika respiratornih infekcija (obilno uzimanje tečnosti, lakše kašaste hrane, unošenje vitamina uz higijenski režim života). Takođe u samoizolaciju od 14 dana treba da idu i osobe koje su bile u kontaktu sa obolelima od Kovid – 19.

Podsećamo građane Grada Vršac da se kao i do sada ponašaju odgovorno i da se striktno pridržavaju svih mera predostrožnosti i upustava nadležnih zdravstvenih i epidemioloških stručnih službi, uz poštovanje fizičke distance, nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru kao i upotrebu dezinfekcionih sredstava i svih mera lične higijene.

Related posts

Dvorana Kulturnog centra u novom ruhu

Vanja Vićentić

Uskoro još dve “Kanu avanture” na reci Karaš

Nikoleta Dragaš

Izbori za Mesne zajednice u Plandištu : Izlaznost do 19 časova skoro 54 procenata !!!

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija