25. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Izbori Vesti

SNS: Izborna komisija u Šapcu dužna da raspiše nove izbore

Foto: www.sns.org.rs

Poverenik Srpske napredne stranke za Šabac Boban Birmančević podneo je prigovor na propuštanje Gradske izborne komisije u Šapcu da raspiše ponovne izbore za odbornike Skupštine grada Šapca na 27 biračkih mesta. Gradski odbor Srpske napredne stranke Šabac podseća da je Gradska izborna komisija po zakonu dužna da preduzme izbornu radnju, odnosno da raspiše ponovne izbore na biračkim mestima na kojima se glasanje ponavlja u skladu sa odlukom Upravnog suda.

Podsećamo, Gradska izborna komisija je dužna da nove izbore zakaže u roku od 7 dana od dana utvrđivanja nepravilnosti u izbornom postupku. S obzirom da to nije učinjeno, poverenik Srpske napredne stranke Boban Birmančević u prigovoru zahteva da to, u skladu sa zakonom bude učinjeno i da Gradska izborna komisija donese odluku o održavanju izbora na 27 biračkih mesta u zakonskom roku. Nebojša Zelenović očigledno vrši opstrukciju izbornog procesa, jer je samo on mogao da svojoj Gradskoj izbornoj komisiji naredi da uprkos zakonu ne odredi datum ponavljanja izbora, kako bi odložio svoj konačni poraz i izborni debakl.

Činjenica da je Srpska napredna stranka dobila skoro 12 hiljada glasova više od Zelenovića jasno govori o tome da su Šapčani  odlučili da grad na Savi ubuduće vode srpski naprednjaci.

Narod je rekao šta misli o Zelenoviću, a njegovo odbijanje da prihvati izborni poraz neće promeniti volju naroda ni baciti senku na veličanstvenu pobedu Srpske napredne stranke.

 

Related posts

Vrščani podržavaju nove mere

Katarina Popović

Novi protest studenata u Kosovskoj Mitrovici – “Baci plazmu preko Jarinja”

Zorana Stekovic

Veliki školski čas održan u Šumaricama

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija