12. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Izbori Vesti

REM: Pobednička lista “Aleksandar Vučić – Za našu decu” na N1 dobila samo 0,34 odsto vremena

Foto: www.sns.org.rs

Regulatorno telo za elektronske medije REM u poslednjem izveštaju navodi da si u poslednjoj sedmici pred izbore najveći prostor u medijima dobili politički analitčari, a da su po ukupnom vremenu predizbornim temama prednjačile televizije N1, RTV i Hepi.

U redovnom informativnom programu najviše pažnje izbornim temama posvetili su N1, nešto vise od 20 sati, Happy TV 16 sati i Nova S 11 sati i 35 minuta od ukupno.

Na RTS 1 najveću pažnju dobili su ”ostali učesnici” – Republička izborna komisija, GIK, Cesid, OEBS, … što je 15,51 odsto vremena.

Sa 13,23 odsto vremena sledi lista Za našu decu, pa koalicija Za mir koju je predvodio Čedomir Jovanović – 10,05 i Jedan od pet miliona sa 9,77 odsto vremena.

Na petom mestu po predizbornom vremenu su analitičari pa UDS, PSG i Metla.

TV N1 nešto manje od polovine vremena – 13 sati posvetila je analitičarima, zatim ostalim učesnicima kampanje, poput RIK-a i nevladinih organizacija za posmatranje izbora.

Kad je reč o strankama, Savez za Srbiju, koji nije učestvovao na izborima, dobio je 6,29 osto vremena, a PSG 4,29, te Narodni blok 3,44.

Pobednička koalicija Za našu decu dobila je 0.34 odsto vremena i po zastupljenosti je bila na 17 mestu, odmah posle radikala i Suverenista.

Na Novoj S najviše pažnje u programu su takođe dobili analitičari, skoro šest sati, što je nešto više od polovine vremena, a potom Savez za Srbiju u bojkotu izbora sa 87 minuta ili 12,61 odsto, zatim ostali učesnici kamanje, a onda lista Aleksandra Šapića i šabački Zajedno za Srbiju i PSG, pa incijativa Ne davimo Beograd.

Lista Za našu decu, koja je na izborima osvojila 60.68 odsto glasova birača, bila je na 18 mestu po vremenu dobijenom u programima posvećenim izborima na toj televiziji.

Izvor: REM

Related posts

Kako su Pančevci preživeli izolaciju?

Nikoleta Dragaš

Izložba likovne sekcije u novoseljanskom Domu kulture

Nikoleta Dragaš

VREME JE ZA SIGURNU ŠTEDNJU. AKCIJSKA PONUDA AIK BANKE

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija