28. jula 2021.
Radio televizija Pančevo
Vesti

Brnabić i Lončar u Novom Pazaru: Stigao i kamion medicinske opreme, premijerka obećala posao za nove lekare i medicinske sestre

Foto: RTV Pančevo

Premijerka Ana Brnabić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar obišli su danas Opštu bolnicu u Novom Pazaru, kako bi se uverili u situaciju u tom gradu u vezi sa epidemijom korona virusa, a dočekao ih je ministar Rasim Ljajić.

Premijerka i Lončar su razgovarali sa direktorom bolnice Mehom Mahmutovićem, nakon čega su se obratili građanima, a tokom obraćanja iz mase su dobacivali i zviždali.

Ministar zdravlja Lončar je istakao da u bolnici ima dovoljno i medicinske opreme i zdravstvenih radnika, da se izbore sa rastom pozitivnih na korona virus, a posebno je, u odgovor na dobacivanja iz mase, istakao da „ne znaju šta rade“, te da prebacivanjem problema sa zdravstvenog na politički teren neće pomoći u saniranju zdravstvene situacije. Direktor Opšte bolnice Meho Mahmutović rekao je da je premijerka uvek tu kada je teška situacija kao što je sada, te podsetio da je Pazar prethodnih dana bio u teškoj situaciji, nakon čega su došle kolege iz Kragujevca da pomognu.

„Očekujemo još lekara, pozvaćemo i mlade da nam se priključe, lekare i sestre, da pojačamo kadar“, rekao je Mahmutović.

Prema spisku opreme koja je upravo stigla u Novi Pazar, a u koji je Blic imao uvid, nalaze se, između ostalog i monitori, ultrazvuk, defibrilatori, EKG aparati, video laringoskop, video bronhoskop, koncentratori kiseonika…

Brnabić: Zaposlićemo lekare i medicinske sestre

Brnabić je u obraćanju nakon predaje pomoći dematovala da opreme nema. Premijerka je najavila da će ovde biti zaposleni novi lekari, kao i medicinske sestre i tehničari.Najavila je i da će biti nabavljena dva ili tri nova sanitetska vozila za bolju vezu između Novog Pazara i Tutina.

Sve vreme obraćanja premijerke i ministra, grupa građana okupljena ispred bolnice negodiuje, čuju se razni povici, „ua“ i slično.Brnabić je juče agenciji Tanjug rekla da Vlada Srbije podršku Opštoj bolnici u Novom Pazaru pruža intenzivno od sredine prošle nedelje, ali da želi da vidi da li je bilo šta dodatno potrebno što može da se uradi za Novi Pazar.

– U poslednjih 48 sati imamo ogromnu količinu lažnih vesti i dezinformacija u vezi sa situacijom vezanom za Novi Pazar, i želimo da odemo tamo i pokažemo šta je prava istina, šta smo sve uradili i šta sve radimo za Novi Pazar. Ne postoji bolji način od toga – rekla je juče predsednica vlade.

U Novom Pazaru situcija je najkritičnija u odnosu na celu Srbiju, a to je i prvi grad koji je prošle nedelje porglasio vanrednu situaciju zbog širenja korona virusa.

Related posts

Zlatni Simeunović u ful kontaktu

Jasmina Petkovic

U malinjaku porodice Šmit

Nikoleta Dragaš

,,Jedna knjiga – jedan grad“: Stvaralaštvo Harukija Murakamija

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija