1. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Kovin Najvažnije Vesti

Specijalnoj bolnici u Kovinu još 12,8 miliona dinara

Foto: Pixabay

Na osnovu Javnog konkursa Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo za dodelu sredstava za finansiranje odnosno sufinansiranje izgradnje, održavanja i opremanja zdravstvenih ustanova u 2020. godini, Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti “Kovin“ u Kovinu su dodeljena sredstva u iznosu od 4.860.000,00 dinara za nabavku ultrazvučnog kolor dopler aparata i 5.280.000,00 dinara za nabavku 8 pacijent monitora za praćenje vitalnih funkcija sa centralnom stanicom, što ukupno iznosi 10.140.000,00 dinara.

Nov ultrazvučni kolor dopler aparat će služiti kao vrlo značajna metoda na neurologiji, u dijagnostici određenih bolesti, kao i za snimanje krvnih sudova vrata, glave, uz abdomena i perifernih krvnih sudova. Za praćenje vitalnih funkcija kod vitalno ugroženih pacijenata od neuroloških oboljenja, radi uspešnijeg lečenja, od izuzetnog značaja biće novi pacijent monitori.

Takođe, pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, doneo je odluku o dodeli bespovratnih podsticajnih sredstava za sufinansiranje realizacije projekta štedljive rasvete. Tako je Specijalnoj bolnici u Kovinu dodeljeno ukupno 2.709.043,62 dinara.

Napominjemo, u prethodnom periodu, AP Vojvodina, Uprava za kapitalna ulaganja finansirala je kovinskoj Specijalnoj bolnici kupovinu EMNG aparata (elektromioneurografija) u iznosu od 3.780.000,00 dinara, kupovinu EEG uređaja (elektroencefalograf) u iznosu od 2.787.600,00 dinara i kupovinu RTG aparata (rentgen) u iznosu od 7.168.560,00 dinara. Takođe, Bolnica je dobila i automatski parni sterilizator (autoklav).

Sva opredeljena sredstva za medicinsku opremu doprinose sveobuhvatnoj dijagnostici i kvalitetu zdravstvene zaštite naše Ustanove.

Izvor: RTV

Related posts

Svetski džez u Pančevu

Nikoleta Dragaš

Usvojen predlog da Velika Gospojina postane gradska slava

Jasmina Petkovic

Havarije na vodovodnoj mreži

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija