1. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Kovin Najvažnije Vesti

Specijalnoj bolnici u Kovinu još 12,8 miliona dinara

Foto: Pixabay

Na osnovu Javnog konkursa Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo za dodelu sredstava za finansiranje odnosno sufinansiranje izgradnje, održavanja i opremanja zdravstvenih ustanova u 2020. godini, Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti “Kovin“ u Kovinu su dodeljena sredstva u iznosu od 4.860.000,00 dinara za nabavku ultrazvučnog kolor dopler aparata i 5.280.000,00 dinara za nabavku 8 pacijent monitora za praćenje vitalnih funkcija sa centralnom stanicom, što ukupno iznosi 10.140.000,00 dinara.

Nov ultrazvučni kolor dopler aparat će služiti kao vrlo značajna metoda na neurologiji, u dijagnostici određenih bolesti, kao i za snimanje krvnih sudova vrata, glave, uz abdomena i perifernih krvnih sudova. Za praćenje vitalnih funkcija kod vitalno ugroženih pacijenata od neuroloških oboljenja, radi uspešnijeg lečenja, od izuzetnog značaja biće novi pacijent monitori.

Takođe, pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, doneo je odluku o dodeli bespovratnih podsticajnih sredstava za sufinansiranje realizacije projekta štedljive rasvete. Tako je Specijalnoj bolnici u Kovinu dodeljeno ukupno 2.709.043,62 dinara.

Napominjemo, u prethodnom periodu, AP Vojvodina, Uprava za kapitalna ulaganja finansirala je kovinskoj Specijalnoj bolnici kupovinu EMNG aparata (elektromioneurografija) u iznosu od 3.780.000,00 dinara, kupovinu EEG uređaja (elektroencefalograf) u iznosu od 2.787.600,00 dinara i kupovinu RTG aparata (rentgen) u iznosu od 7.168.560,00 dinara. Takođe, Bolnica je dobila i automatski parni sterilizator (autoklav).

Sva opredeljena sredstva za medicinsku opremu doprinose sveobuhvatnoj dijagnostici i kvalitetu zdravstvene zaštite naše Ustanove.

Izvor: RTV

Related posts

Vučić u ponedeljak sa Hanom u Beogradu

Zorana Stekovic

U Srbiji 19 osoba preminulo od korone

Mirjana Popović

Ministar Ružić: Školska godina će početi normalno 1. septembra

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija