22. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Pahor obavestio Vučića o odlaganju sastanka Proces Brdo-Brioni

Foto: Printscreen/Tanjug

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsednikom Republike Slovenije Borutom Pahorom, koji ga je obavestio o odlaganju sastanka Brdo-Brioni Procesa zbog epidemiološke situacije u regionu.

Predsednik Vučić je rekao da potpuno razume odluku predsednika Pahora da odloži sastanak, koji je trebalo da se održi u ponedeljak, 29. juna u Brdu kod Kranja. On je izrazio nadu da će okolnosti uskoro dozvoliti mogućnost da se lideri Zapadnog Balkana i predsednici Slovenije i Hrvatske sastanu u okviru BB Procesa, koji Srbija veoma ceni i u njemu aktivno učestvuje, a koji se pokazao značajnim pokretačem saradnje u regionu.

Predsednik Vučić je zahvalio predsedniku Pahoru na podršci Slovenije evropskom putu Srbije, kao i evropskoj budućnosti Zapadnog Balkana, a čime značajno doprinosi miru i stabilnosti u regionu.

Dvojica državnika su izrazila nadu da će se svet, uz međusobnu solidarnost, uskoro izboriti sa pandemijom korona virusa i vratiti se na put društvenog i ekonomskog napretka.

Related posts

Ištvan Kaić, medijski analitičar gost emisije “Lice nacije”

Aleksandra Miloševska

Havarija na vodovodnoj mreži

Zorana Stekovic

Radovi u Dimitrija Tucovića izmenili trase ATP-a

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija