4. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Vučić: Izlaznost 28 % ok kad biraju Fajon,a nije 50 kad SNS dobije?

Foto: RTV Pančevo

Kako je izlaznost od 28 odsto u redu kada je reč o izborima na kojima je, na primer, za evroparlamentarku izabrana Tanja Fajon, a nije dovoljna ni 50 odsto izlaznost na izborima ako dobija SNS, zapitao je predsednik Aleksandar Vučić.

Predsednik Srbije je, navodeći i taj argument, odbacio kritike pojedinih evroparlamentaraca, među njima i Tanje Fajon, na račun izlaznosti na izborima u Srbiji, te naveo da je upravo Fajon dobila svoj mandat u EP na izborima na kojima je izlaznost bila samo 28 odsto.

Na konstataciju novinara u Briselu da su se u EP mogle čuti kritike da je mala izlaznost u Srbiji od 50 odsto, a da je, kada je izborima za EP izlaznost bila ista tolika, rečeno da je ta izlaznost najveća ikada u istoriji, te da je i, primera radi, Tanja Fajon, izabrana sa 28 odsto, Vučić je odgovorio:“Nije Fajon dobila 28 odsto nikad. Nego je tolika bila izlaznost. Ovo su za nju pusti snovi da dođe do tih brojeva“.

„Smeju im se svi, samo neće da im kažu u lice svima koji govore da je mala izlaznost 50 odsto, i to u doba korone“, rekao je Vučić.

Naveo je i da bi, po poslednjim istraživanjima, kada bi izbori bili održani sad u nedelju, izlazost bila za dva odsto manja.

„A, uskoro će i izbori u Sloveniji, pa ćemo da vidimo kakva će da bude izlaznost, a i imaćemo mnogo pitanja po pitanju statusa Srba u Sloveniji“, rekao je Vučić.

On je naveo i da je kampanja bila otvorenija od svih do sada, osim što, kako kaže, za SNS neki mediji nisu bili otvoreni, ali za neke druge – jesu.

„Ali, to je i bio problem, ljudi su ih mistifikovali, mislili da imaju nešto pametno da kažu, a sada vide da nemaju program, već je jedini program da su protiv Vučića“, primetio je.

Dodao je i da bi svi iz dela opozicije koji su bojkotovali izbore, imali na izborima manje od četiri odsto, “ manje od jednog Šapića“.

„Suština je u sledećem – neka pričaju šta hoće, ne moraju da izmišljaju. Svaku laž i neistinu koju su iznosili, temeljno sam ovde objasnio na svakom mestu, kao i prazne priče o funkcionerskoj kampanji. Pogledajte kako izgleda kampanja za lokalne izbore u Francuskoj i svakoj drugoj zemlji“, rekao je Vučić.

Related posts

Saobraćajka na beogradskom putu

Mica Milakov

Demonstranti zapalili policijska vozila

Mica Milakov

Danas su Cveti

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija