24. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Vesti

VUČIĆ SA MIŠELOM U BRISELU: Razgovor o evropskoj perspektivi Srbije i dijalogu Beograda i Prištine

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Briselu sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, sa kojim je razgovarao o evropskoj perspektivi Srbije, reformama na putu ka članstvu u EU i nastavku dijaloga između Beograda i Prištine.

Tom prilikom predsednik Vučić je istakao značaj sprovođenja  reformi neophodnih za napredak evrointegracija Srbije, a posebno nastavak ekonomskih reformi, vladavine prava i borbe protiv korupcije.

Predsednik Evropskog saveta Mišel naglasio je važnost ponovnog uspostavljanja dijaloga između Beograda i Prištine, pod pokroviteljstvom Evropske unije, što je ključno za evropske integracije regiona.

Dvojica sagovornika razgovarali su i o posledicama pandemije korona virusa i pomoći kojom Evropska unija planira da podrži region. Plan je da Komisija na jesen predstavi ekonomski i investicioni paket, koji će pomoći dugoročnom oporavku regiona i približiti ga Evropskoj uniji.

Related posts

Prodavnice na Kosovu ponovo rade

Nikoleta Dragaš

Pavlov u emisiji “Intervju”: U martu stiže novi investitor, tamiška Promenada jedan od prioriteta lokalne vlasti

Mica Milakov

Manifestacija “Dan Rusije” održana u Pančevu

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija