20. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Pokrajinski školski kalendari usaglašeni sa republičkim

Foto: Pixabay

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihalj Njilaš doneo je pravilnike o školskom kalendaru za osnovne i srednje škole na teritoriji AP Vojvodine, za školsku 2020/2021. godinu, koji su objavljeni u Službenom listu.

Pokrajinski školski kalendari usaglašeni su sa republičkim, kada je reč o početku i kraju školske godine, stoga će školska godina i u Vojvodini početi u utorak, prvog septembra 2020. godine, a prvo polugodište trajaće do 23. decembra. Nakon zimskog raspusta đaci se vraćaju u školske klupe u ponedeljak, 18. januara 2021. godine.

Završetak nastavne godine i ovaj put zavisi od nastavnog plana za osnovne i srednje škole. Učenici osnovnih škola neće imati nijednu nastavnu subotu, dok će srednjoškolci imati samo jednu, 5. septembra 2020. godine.

Pravilnici o školskom kalendaru za osnovne i srednje škole na teritoriji AP Vojvodine za školsku 2020/2021. godinu stupiće na snagu osmog dana od dana objavljivanja u Službenom listu APV.

Related posts

Patrijarh pozvao vernike i građane da slušaju savete stručnjaka

Nikoleta Dragaš

Od 21. juna predstavljanje slovenačke tradicije i kulture Pančevcima

Ivana Bogdanovski

Kontrola vozača na psihoaktivne supstance pocela 1. januara

Bojana Kecic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija