5. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Pokrajinski školski kalendari usaglašeni sa republičkim

Foto: Pixabay

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihalj Njilaš doneo je pravilnike o školskom kalendaru za osnovne i srednje škole na teritoriji AP Vojvodine, za školsku 2020/2021. godinu, koji su objavljeni u Službenom listu.

Pokrajinski školski kalendari usaglašeni su sa republičkim, kada je reč o početku i kraju školske godine, stoga će školska godina i u Vojvodini početi u utorak, prvog septembra 2020. godine, a prvo polugodište trajaće do 23. decembra. Nakon zimskog raspusta đaci se vraćaju u školske klupe u ponedeljak, 18. januara 2021. godine.

Završetak nastavne godine i ovaj put zavisi od nastavnog plana za osnovne i srednje škole. Učenici osnovnih škola neće imati nijednu nastavnu subotu, dok će srednjoškolci imati samo jednu, 5. septembra 2020. godine.

Pravilnici o školskom kalendaru za osnovne i srednje škole na teritoriji AP Vojvodine za školsku 2020/2021. godinu stupiće na snagu osmog dana od dana objavljivanja u Službenom listu APV.

Related posts

LICEMERJE, BEZIDEJNOST, KONTRADIKTORNOST, NERVOZA! Sagovornici “Progona” o filmu “Vladalac” i MRŽNJI koja preovladava u njemu

Mica Milakov

PS: Đilasu nije u interesu da Srbija i policija jačaju

Nikoleta Dragaš

Kuburović: Zakon o poreklu imovine uskoro pred poslanicima

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija