9. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Vesti

VUČIĆ POSLE SASTANKA S RUSKIM PREDSEDNIKOM: PUTIN U OKTOBRU DOLAZI U SRBIJU!

Foto: RTV Pančevo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nakon sastanka sa Vladimirom Putinom u Moskvi da mu je ruski kolega potvrdio da u oktobru stiže u posetu Srbiji!

Veoma mi je bilo važno da čujem stavove i analize predsednika Putina. Imali smo srdačan i dobar sastanak. Razgovarali smo o svim ključnim pitanjima, o situaciji na Kosovu i Metohiji, regionu, odnosima u svetu – rekao je Vučić i dodao:

– Predsednik Putin potvrdio je da u oktobru dolazi u Srbiju, biće to veličanstven događaj. Zahvalan sam na toplom gostoprimstvu, veoma me raduje dalje unapređenje odnosa naše dve zemlje.

Kaže da su razgovarali i o našim ekonomskim odnosima i da su dve zemlje u prva tri meseca uprkos koroni imale uvećanje trgovinsike razmene od sedam odsto.

– To je gotovo neverovatno, razgovarali smo i šta još možemo od ekonomske saradnje da uradimo i uvećamo našu trgovinsku razmenu – kazao je Vučić.

Kaže da je bilo reč i o radu RŽD na srpskim prugama i dodaje da Rusi to rade veoma kvalitetno.

Predsednik Srbje je rekao da je sa Putinom pričao i o o vojnotehnoičkoj saradnji dve zemllje, kao i oko izgradnje gasovoda i kada će da poteče prvi gas kroz Srbiju.

Između Rusije i Srbije razvijaju se veoma pragmatični i istovremeno dobri politički odnosi, istakao je danas predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin na početku sastanka sa svojim srpskim kolegom Aleksandrom Vučićem.

Putin je, na početku sastanka u Kremlju, izrazio posebno zadovoljstvo posetom Vučića, i zahvalio mu što će prisustvovati svečanoj paradi u Moskvi povodom 75. godina od završetka Drugog svetskog rata, kao i što će srpski vojnici sa svojim drugovima po oružju iz Rusije prodefilovati ulicama glavnog grada Rusije.

Istakao je da će Rusija nastaviti sa investicijama, te dodao da će se nastaviti i razvoj saradnje u svim drugim sferama uključujući bezbednosnoj, pre svega u odbrani protiv savremenih pretnji.

Kazao je da se saradnja nastavlja i u vojnoj oblasti, kulturi, obrazovanja i duhovnoj sferi.

Putin je rekao da su se dve zemlje uspešno borile protiv koronavirusa.

Related posts

Grad Vrsac finansira mesečne autobuske karte za učenike

Zorana Stekovic

NEKOLIKO HILJADA GRAĐANA DOČEKALO VUČIĆA U KOTRAŽI! Lider SNS-a u poseti opštini Lučani uoči lokalnih izbora

Nikoleta Dragaš

Sramna ponuda zapada, Vučić odbio

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija