23. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Za rumunska udruženja iz Južnog Banata 35 ugovora

Na osnovu konkursa koji je Nacionalni Savet Rumunske nacionalne manjine raspisao za dodelu sredstava udruženjima čija je osnovna delatnost kultura, u Banatskom Novom Selu, Uzdinu, Alibunaru i Vršcu uručeni su ugovori  predstavnicima kulturnih društava.

U prostorijama Doma kulture “3. oktobar” iz Banatskog Novog Sela, dodeljeni su ugovori usled konkursa koji je raspisao Nacionalni Savet Rumunske nacionalne manjine. Dodeljeno je ukupno 35 ugovora.

“Naš projekat je bio “Banatski hleb”. Značiće nam sredstva kao i svaki put. Pratimo stanje sa pandemijom virusa kovid 19, da vidimo šta se dešava, ali svakako će manifestacija biti održana”, izjavila je Snežana Baba iz Udruženja žena “Novoseljanke”.

“Potrudićemo se da organizujemo našu manifestaciju “Višnijadu”, to nam je tradicionalna manifestacija. Ove godine ćemo je skromno organizovati, ali odlučile smo da ne prekinemo tradiciju” istakla je Dorina Banča iz Udruženja žena „Etno arta“ Ovča.

Koordinator Odeljenja za informisanje Stevan Mihajlov ističe da Nacionalni savet Rumuna ovim činom podržava aktivnosti koje promovišu rumunsku kulturu i tradiciju.

“Usled konkursa za kulturu koji je raspisao Nacionalni savet Rumunske nacionalne manjine, danas su dodeljeni ugovori. Dodela ugovora nije bila samo u Banatskom Novom Selu, već u još tri centra gde aktivišu Rumuni, tačnije u Uzdinu, Alibunaru i Vršcu.” rekao je Stevan Mihajlov.

Iz Nacionalnog Savera Rumunske nacionalne manjine poručili su da veliku pažnju posvećuju mladima, njihovom obrazovanju, podizanju kulturološke svesti i vrednovanju tradicije i da će to nastaviti da neguju i ubuduće.

Foto: rtvpancevo

Related posts

MUP pojačava kontrolu pojaseva i bezbednosnih sedišta za decu

Mica Milakov

Predsednik Vučić sa predstavnicima Srba sa KiM: O zaključcima u naredna 72 sata

Zorana Stekovic

Žene u preduzetništvu: Predavanja i edukacija za meštanke Jabuke

Bojana Kecic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija