2. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

RIK: Konačan broj birača u Republici Srbiji 6.584.376

Foto: Pixabay

Republička izborna komisija (RIK) usvojila je sinoć odluku kojom je utvrđen konačan broj od 6.584.376 birača u Republici Srbiji na izborima 21. juna.

Odluka je doneta u skladu sa Zakonom o jedinstvenom biračkom spisku, na osnovu rešenja Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave za naknadne upise od 6. do 17. juna uključujući i Kosovo i Metohiju, rekao je predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević i dodao da je time prethodno utvrđen broj birača povećan za 711.

„Konačan broj birača za sve jedinice lokalne samouprave i na svim biračkim mestima na dan 18. jun jeste 6.584.376“, rekao je Dimitrijević na 153. sednici RIK-a.

Doneta je i odluka o obrazovanju radnih tela RIK-a za sprovođenje glasanja na izborima za narodne poslanike Narodne skupštine 21. juna na teritoriji AP KiM, kao i rešenje o obrazovanju biračkih odbora za sprovođenje izbora za narodne poslanike Narodne skupštine na teritoriji AP KiM.

Usvojena je i odluka o naknadama za rad na sprovođenju glasanja na izborima za narodne poslanike Narodne skupštine 21. juna na Kosovu i Metohiji u iznosu od 5.000 dinara.

RIK je odbacio kao neblagovremene 30 prigovora birača od 19. juna na Rešenje o nastavku sprovođenja izbornih radnji u postupku izbora za narodne poslanike Narodne skupštine.

Related posts

Meštani Kovina 9. put lomili česnicu

Nikola Toadjer

Predsednik Vučić: Svi zadužili Srbiju

Zorana Stekovic

Čelnici Ustečkog regiona Češke Republike u poseti Vršcu

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija