27. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Ekonomija Najvažnije Srbija Vesti

Mali predao respiratore i medicinsku opremu Drvaru

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Ministar finansija Siniša Mali posetio je danas Drvar i u ime Vlade rbije uručio dva respiratora Domu zdravlja i drugu medicinsku opremu.

Ministar Mali je pre toga posetio i Hitnu pomoć u Drvaru, čija zgrada treba da se rekonstruiše, a prisustvovala je i ministarka zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Kantona 10 u BiH Vasilija Broćeta.
Mali će kasnije održati sastanak sa predstavnicima opštine Drvar i predati kombi za prevoz dece kao donaciju Vlade Srbije.

Foto: Tanjug.rs

Pomoć je stigla nakon što je predsednik Aleksandar Vučić juče najavio da Srbija šalje u Drvar pomoć za koju su građani zamolili i koju im je država Srbija obećala. “Šaljemo kombi vozilo za koje su nas zamolili. Tu su i respiratori koje mogu tamo da prikopčaju, skafanderi i oprema, koju su nam tražili” , rekao je Vučić, nakon razgovora u Beogradu sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom. Drvar je, inače, većinski srpska opština na teritoriji Federacije BiH.

Foto: Tanjug.rs

Vučić je ranije izjavio da je Srbija pomogla Drvar sa oko milion evra i najavio da će biti izdvojeno još sredstava za pomoć Domu zdravlja u Drvaru.

Drvar je jedna od većinskih srpskih opština koje su posle Dejtonskog sporazuma pripale Federaciji BiH, a isto se desilo i sa opštinama Glamoč, Bosansko Grahovo i Bosanski Petrovac.

Osim Bosanskog Petrovca, ostala mesta pripadaju Kantonu 10, čije je sedište u Livnu s većinskim hrvatskim stanovništvom.

U Drvaru je u januaru 2020. otvoren pogon fabrike Jumko iz Vranja, za čiju je gradnju Vlada Srbije izdvojila 500.000 evra.

Takođe, tada je u Drvaru otvorena i ekspozitura Komercijalne banke.

Related posts

Predsednik Vučić na prikazu sposobnosti helikopterskih jedinica u Nišu

Ivana Bogdanovski

Vladimir rutinski porazio Turčina i pokazao da želi medalju

Vanja Vićentić

Sedam konkursa za poljoprivrednike i vlasnike gazdinstava

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija