26. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Politika Srbija Vesti

Vučić sa Dodikom: Sveobuhvatne konsultacije uz međusobnu podršku

Foto: tanjug.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je sa srpskim članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom razgovarao, pre svega, o ekonomskoj saradnji, ali i da ga je upoznao sa činjenicama u vezi sa razgovorima po pitanju Kosova i Metohije.

Aleksandar Vučić je poručio i da će Srbija imati snage da pomogne RS bude li imala bilo kakvih problema sa likvidnošću.

Kako je rekao, RS nije tražila to od nas, ali da je to rekao znajući šta može doći na jesen u vezi epidemije korona virusom.

“Danas imate veći broj zaraženih, ali slabije simptome, ali kako će izgledti situacija u oktobru i novembru je drugo i mnogo teže pitanje”, ukazao je Vučić.

“Zadovoljan sam što smo imali sveobuhvatne konsulatcije i važne razgovore. Imamo odličnu saradnju u kontinuitetu i razgovarali smo o svim našim odnosima, bilateralnoj, pre svega, ekonomskoj saradnji”, rekao je Vučić novinarima nakon sastanka.

Vučić je dodao da je sekcija puta Kuzmin – Sremska Rača dobijene prve građevinske dozvole, te da radovi sada ubrzano kreću.

Bilo je reči i o završetku izgradnje puta Čačak – Požega, posle cega se taj put “nastavlja” u tri smera, ka Boljarima, Užicu i ka RS i BiH, čime će se Hercegovina i RS drastično približiti Srbiji.

“Naši odnosi su na visokom i veoma odgovornom i ozbiljnom nivou postavljeni. Uvek podržvamao jedni druge, uvek otvoreno razgovaramo o svim pitanjama, ali se podrška podrazumeva i čuvamo leđa jedni drugima”, rekao je Vučić.

Podsetio je da je Srbija uvek pomagala RS, čega se, kaže, ne stidi, jer, kako je rekao, iako je možda moglo i više, svakako je najviše u savremenoj istoriji Srbije i RS.

“Nadam se da ćemo sa ekonomskim jačanjem moći još više da pomognemo svom narodu”, rekao je Vučić.

Čestitao je predsednici i vladi RS, kao i Dodiku, što uspevaju da održe makroekonomsku stabilnost, u posebnim uslovima, imajući u vidu da nemaju toliko stranih direktnih investicija kao i Srbija.

“Ne znam, kako uspevaju, ali je to veoma važno za nas. Bude li bilo kakvih probelma sa likvidnošću verujem da će Srbija imati snage da pomogne RS”, poručio je on.

Kazao je da RS nije tražila to od nas, ali da je to rekao znajući šta može doći na jesen u vezi epidemije korona virusom.

Istakao je da je Srbiji BiH je jedan od najznačajnijih partnera, da trgovinska ramena iznosi gotovo dve miliajrde, te da postoji želja da se saradnja dalje unapredi i uspostavi potpuna komunikaciona mreža.

Vučić je istakao da su ga gosti obavestili o situaciji U RS i BiH i da je dogovoreno da se po okončanju izbora i ciklusa svih razgovora koje će imati po pitanju budućnosti KiM, nastave konsultacije.

“Veoma sam zadovoljan saradnjom koju imamo sa RS, pragmatičnom saradnjom sa BiH, i verujem da možemo da napravimo da ona bude na još višem i boljem nivou”, zaključio je Vučić.

Sastanku u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike prisustvovali su i predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović i predsednik Vlade Srpske Radovan Višković.

Dodik je u sredu rekao da Vučiću neće biti lako u narednom periodu po pitanju Kosova, ali da je uveren da će srpski predsednik braniti interese Srbije i Srba, ma gde da žive, na najbolji mogući način.

Prema navodima medija, Dodik, Cvijanovićeva i Višković danas će se u Ambasadi Rusije u Beogradu sastati i sa ministrom inostranih poslova Ruske Federacije Sergejom Lavrovom, koji dolazi u zvaničnu posetu Srbiji.

Related posts

KAKO JE HAJNC UČIO NEŠU SMRADA: Zloupotrebi ideju,prevari ljude i zaradićeš.

Mica Milakov

“ComNet” : Nema više reči koja je dovoljna da se osudi ovako gnusno ponašanje ljudi

Mica Milakov

Imamo cilj – dođi na start

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija