17. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Pančevo Vesti

Vitman: U okviru Javno-privatnog partnerstva 37 kilometara puteva

Foto: rtvpancevo.rs

Grad Pančevo je u narednom periodu dosta toga uradilo u naseljenim mestima. Prevashodni su bili radovi na adaptaciji i izgradnji putne infrastukture, pešačkih staza kao i adaptaciji pristupnih puteva i rekonstrukciji postoječih parking mesta istakla je gradska menadžerka Maja Vitman.

Važno je da se naseljena mesta sa teritorije Pančeva razvijaju i da imaju sve što je neophodno za dalji razvoj. Novi spoljašnji sjaj je dobio i Dom kulture iz Omoljice, a u Glogonju je urađen put do seoskog groblja.

Maja Vitman, gradska menadžerka, najavila je da uskoro počinju radovi u okviru Projekta Javno-privatnog partnerstva na izgradnji 37 kilometara puteva i dodala da je  cilj je da se teritorija grada Pančeva i naseljenih mesta pokrije nedostajućom vodovodnom mrežom, kao i da se rekonstruiše postojeća.

Za samo par godina rekonstrisano je i izgrađeno novih 60 kilometara vodovodne mreže i 36 kilometara kanalizacione mreže. Urađen je potamiški kolektor u dužini od 6 kilometara. Stvorene su mogućnosti za sve privredne subjekte i za građane da mogu da izvedu svoje priključke. U Narednom periodu nam predstoji projekat izgradnje atmosferske kanalizacije na teritoriji celog grada, tako da nećemo više imati situaciju skupljanja vode ističe Maja Vitman.

Related posts

Program obeležavanja Dana opštine Kovin

Nikoleta Dragaš

Asfaltiranje ulica u Sefkerinu

Nikoleta Dragaš

Predstavnici “Đačkog parlamenta” vršačkih osnovnih škola u poseti Gradskoj kući

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija