2. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Pančevo Vesti

Postavljena pametna klupa u Barutani

Foto: rtvpancevo.rs

Grad Pančevo nastavlja promociju obnovljivih izvora energije, postavljanjem pamentih mobilijara, rekla je u emisije Budjenje uz Televiziju Pančevo Katarina Banjani gradska većnica za zaštitu životne sredine.

Povodom 5. juna svetskog Dana zaštite životne sredine, Grad Pančevo je u parku Barutana postavio pametnu klupu, čime se trudimo da naš grad obogatimo savremenim mobilijarima koji koriste isključivo solarnu energiju, rekla je Katrina Banjai, gradska većnica. Na ovaj način afirmišu se obnovljivi izvori energije, ali se i edukuju mladi. Pametna klupa je energetski nezavistan proizvod koji se napaja sunčevom energijom i omogućava  da se dopune mobilni telefoni, a poseduje i led rasvetu kao i vajfaj ruter koji omogućava besplatno korišćenje interneta, rekla je Banjai.

Grad Pančevo uz pomoć JKP „Zelenilo“ radi i na ozeljenjavanju grada. U periodu od 2015. do 2019. godine  na javnim zelenim površinama, u zaštitnim pojasevima u Topoli, Vojlovici i na Ponjavici, kao i u okviru vetrozaštitnih pojaseva  na putnim pravicma ukupno je zasađeno 50 hiljada sadnica.

Banjai je potsetila i na akciju „Zasadi drvo“ u okviru koje je veliki broj građan Pančeva, dece, javnih ličnosti dao svoj doprinos u zaštiti životne sredine, sađenjem različitih sadnica u Parku prijateljstva, na Kotežu i na Misi.

Related posts

U Južnom Banatu registrovano još 93 osobe novozaražene korona virusom

Vanja Vićentić

Ministar Vulin i ministar Sijarto: Značajan dan za Srbiju i Mađarsku, obezbedili smo energetsku sigurnost

Miroslava Cvejin

Gradonačelnica Mitrović: Grad Vršac ima podršku Vlade Republike Srbije i AP Vojvodine

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija