27. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Vučić se sastao sa ambasadorom Belorusije

Foto: Instagram/ BudućnostSrbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Belorusije u Beogradu Valerijem Briljovom. Vučić i Briljov saglasili su se da se svi oblici saradnje dveju zemalja uspešno razvijaju, zahvaljujući i intenzivnijem političkom dijalogu na najvišem nivou.

Predsednik Vučić je rekao da je “jak impuls razvoju srpsko-beloruskih veza dala prošlogodišnja zvanična poseta predsednika Lukašenka, doslednog i pouzdanog prijatelja naše zemlje”, saopštila je Kancelarija za saradnju s medijima predsednika Republike.

Vučić je naglasio da se to prijateljstvo posebno manifestuje snažnom podrškom Belorusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije. Predsednik Vučić je zamolio ambasadora Briljova da uputi pozdrave predsedniku Lukašenku.

Dvojica sagovornika su konstatovali da je, posle epidemije koronavirusa, najvažnije usmeriti aktivnosti na društveni i ekonomski oporavak.

Predsednik Vučić je izrazio spremnost da, ukoliko je potrebno i u okviru postojećih mogućnosti, Srbija uputi medicinsku pomoć Belorusiji.

Predsednik Vučić i ambasador Briljov su razgovarali o konkretnim koracima za jačanje ekonomske saradnje.

Ambasador Briljov je izneo nekoliko predloga za saradnju srpskih i beloruskih kompanija, kao i za plasman srpskih proizvoda na belorusko tržište, što bi uvećalo spoljnotrgovinsku razmenu.

Sastanak je održan u zgradi Predsedništva Republike Srbije.

Related posts

Više od 4 miliona litara goriva kupljeno uz Drive.Go mobilnu aplikaciju

Ivana Bogdanovski

Igrači i stručni štab “Želje” motivisani dočekuju Kabel u subotu

Vanja Vićentić

Vučić sutra na obeležavanju Dana sećanja na pogrom 17. marta

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija