25. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Vučić obišao Beograd na vodi: Kula Beograd će biti novi simbol cele Srbije

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Vučič i Alabar obilaze radove koji se odvijaju prema planiranom rasporedu, a kompleks Beograd na vodi već je poprimio svoj finalni izgled, dok se očekuje skori završetak radova.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

U njoj će se nalaziti hotel i apartmani “Sent Redžis”, a na poslednjem spratu i najviši vidikovac u Beogradu. Predviđeno je da ima 50.000 kvadrata, više od 40 spratova, parking na dva podzemna nivoa, iznad kojih će se na devet spratova prostirati luksuzni hotel “Sent ridžis”. Restoran će biti na 38. spratu, na vrhu vidikovac, a biće direktno povezana i sa susednim tržnim centrom “BW galerijom”.

Alabar je poručio da je mu je drago što ima partnera koji zna kako da reši proleme. on je zahvalio Vučiću na tome što je on inovativan i da se neće izneveriti poverneje koje mu je dati.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Vučić je rekao da je ponosan na ovo gradilište i sve što su uradili, i dodaje da je u ovom trenutku najvažnije i predstavlja ponos Srbije i Beograda to što na ovom gradilištu danas ima 2.530 radnika.

Predsednik je naglasio kako je ponosan na ovo gradilište i sve što je do sada urađeno i dodao da u se trenutno gradi gradi 750 hiljada kvadranih metara.

“Ovo mesto postaje polako iz dana u dan jedno od najlepših u našoj zemlji”, rekao je Vučić.

“Sa ovog desetog sprata, zgrada počinje da se okreće. Ovo će biti ubedljivo najposećenija tačka u Beogradu”, rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Kako kaže, biće to i mnogo lep vidikovac.

“Imaćemo najbolji hotel i jedini te kategorije u Evropi, načijem vrhu će biti vidikovac sa različitim sadržajem”, rekao je Vučić i dodao da očekuje u toku oktobra otvaranje najvećeg šoping mola u ovom delu Evrope.

Dodaje da za 14, 15 meseci očekuje otvaranje zgrade.

“Veoma sam srećan i ponosan sa sve ono što smo ovde uradili. Od užasnog dela kojim niko nije mogao ni da se kreće, napravili smo jedan od najlepših delova prestonice”, rekao je Vučić.

“Hvala svima koji su verovali u našu energiju, ali i onima koji nisu, i oni su nas podstakli da pokažemo najbolje rezultate”, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je ovaj projekat jedna od važnih i hrabrih stvari koje su urađen u Srbiji.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

“Imaćemo najveći porez na imovinu odavde. Ovde se kreira novi život, sa prelepim bulevarima, parkovima za decu, restoranima”, rekao je Vučić, dodavši da se sada uređuje i Savski Trg koji će isto izgledati fantastično.

Kako kaže, menja se slika grada i Beograd svake godine uvećava za 20 posto posećenost turista.

“Srećan sam, ovo je bilo hrabro, ali ne bi mogli bez podrške Alabara. Ogroman posao smo uradili, trebalo je stvoriti uslove za gradnju”, rekao je Vučić.

”Naredna Vlada će Srbiju ubrzano gurati ka članstvu u EU”

Kako kaže, razgovarao je sa Donaldom Tuskom koji mu je poželeo uspeh na predstojećim izborima.

“Razgovarali smo o budućoj Vladi i rekao sam mu da verujem da će naredna Vlada imati mandat za snažnije integrativne procese i da će zemlju ubrzano gurati ka članstvo u EU”, rekao je Vučić.

Kako je predsednik naveo, kada su u pitanju izborne koalicije, ističe da prvo treba da se sačeka da se vide rezultati.

“Svakako svaki izbori nose neizvesnost. Ovi su sada posebno teški. Mi smo jedina politička stranka koja ne vodi negativnu kampanju. Imamo najčistiju kampanju ikada u Srbiji”, rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

”Našu politiku prema Kosovu i Metohiji nećemo menjati”

Vučić ističe da je ozbiljnom i odgovornom politikom uspeo da vrati kosovskometohijsko pitanje na sto.

“Želim da ovi radnici mogu da rade, da se zemlja gradi a da se istovrmeeno čuva pozicija naših ljudi na KiM, da se čuva njihova sigurnost”, rekao je Vučić.

Kako kaže, uložili su na KiM 7,5 puta više nego u što je uloženo u prethodnih 12 godina.

“Uradili smo fantastičnu stvar i pod užasnim pritiskom uspeli da obezbedimo da srpski policajci na severu KIM budu predstavljeni sa 99 odsto”, rekao je Vučić, a kako kaže, time se ponosi i dodaje da će se u budućnosti videti sve.

“Što se tiče laži da Srbija ne želi da se organizuju izbori na KiM, imaćemo na 90 biračkih mesta izbore i na KiM. I ponosan sam na tu činjenicu”, rekao je Vučić.

”Uradićemo sve ono što je važno kako bismo sačuvali srpski identitet u Crnoj Gori”

Vučić je rekao da se nada, kada je u pitanju hapšenje sveštenika u CG, da će razum da pobedi, kao i da će pomoći iz svakog ugla i na svaki način.

“Srpska crkva može da računa na podršku Srbije, posebno kada je ugrožena. Sve što možemo a da ne ugrozimo mir i stabilnost, mi ćemo da uradimo”, rekao je Vučić,

Related posts

Predsednik Vučić čestitao basketašima odbranu titule prvaka Evrope

Miroslava Cvejin

Vladika Nikanor održao liturgiju u hramu u Gudurici

Bojana Kecic

AFERA PLANDIŠTE: Da li će i Vorkapić odšetati slobodan kao Krišan?

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija