26. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Vučić nakon obilaska Centra za robotiku: Verujem da ćemo biti jedna od najuspešnijih zemalja u digitalnoj sferi

Foto: tanjug.rs

Srbija je dobro razumela da je razvoj digitalnih tehnologija put u budućnost i da je od izuzetne važnosti za našu zemlju, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon obilaska Centra za robotiku i veštačku inteligenciju u obrazovanju u izložbenom prostoru Učiteljskog fakulteta u Beogradu.

“Sve što smo danas videli je gotovo nadrealno, i vidimo da je moguće da bude i u Srbiji”, rekao je Vučić.

Predsednik je najavio da će ovakav isti centar otvoriti i u Novom Sadu i Trsteniku.

“Želimo da obučavamo nastavnike i profesore, da idemo putem novih tehnologija. Srećni smo što mnogo možemo da naučimo od Kineza, i da vidimo kako će ovo da utiče na naš obrazovni proces”, rekao je Vučić, i dodao:

“Verujem da ćemo biti jedna od digitalno najrazvijenijih zemalja. Mi imamo oko 800 miliona evra suficit zbog izvoza softverskih proizvoda. Zaista sam srećan zbog razvoja ovog sektora u Srbiji. Hvala vam još jednom, a mi ćemo pokušati da za korak budemo uspešniji od ostalih u regionu.

Predstavnik kompanije NetDragon u Srbiji rekao je kako je ovo velika čast što imaju priliku da podele svoja iskustva sa kolegama u Srbiji.

“Veoma sam srećan sto mogu da radim sa srpskim timom i da rame uz rame možemo da gradimo bilju budućnost. Nadam se da ćemo i u narednom periodu nastaviti da radimo sa kolegama iz Srbije na razvoju osnovnog obrazovanja”, rekao je on.

Čen Bo, ambasadorka Kine u Srbiji, rekla je da je digitalna ekonomija pokretačka snaga društvenog i ekonomskog razvoja celog sveta.

“Kineska i srpska strana sve više sarađuju u ovim oblastima. Nadam se da će i u budućnosti visoka tehnologija postati nova rastuća tačka naše ekonomije”, rekla je Bo.

Related posts

Vučić čestitao košarkašicama plasman na Evropsko prvenstvo!

Aleksandra Miloševska

Mirović u poseti domovima za decu i omladinu “Spomenak” i “Vera Radivojević”

Nikoleta Dragaš

Predsednik Vučić još jednom zahvalio zdravstvenim radnicima

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija