27. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Izbori Vesti

Od saboraca do neprijatelja: Rasulo među opozicijom dovodi Zelenovića i Đilasa do debakla

Da je dobar deo srpske opozicije u rasulu, bez ideje i programa jasno je već duže vreme

Pre svega, onaj deo predvođen Draganom Đilasom, koji ima samo jedan program – srušiti Aleksandra Vučića i slomiti Srpsku naprednu stranku kako bi mogao da nastavi pljačku države i građana.

Pojedini iz tog tabora, videvši propast ideje tzv. bojkota odlučili su da izađu na izbore i pokušaju da, kao što je slučaj Nebojše Zelenovića, sačuvaju fotelje i izbore se da zadrže privilegije lokalne vlasti. To je, naravno, dovelo do nove podele u delu opozicije, gde su se bojkotaši podelili na bivše bojkotaše i one koji i dalje odbijaju da izađu na izbore tvrdeći da je reč o nekakvom političkom stavu i nevešto skrivajući činjenicu, koja je pravi razlog tzv. bojkota, da nemaju podršku građana, odnosno da ih narod neće.

Nebojša Zelenović

Foto: Youtube/Printscreen/Televizija Šabac

Razdor u ovom delu opozicionog korpusa bio je jasno vidljiv sinoć u jednoj televizijskoj emisiji gde su sedeli zajedno, a govorili potpuno različito, Dragan Đilas i Nebojša Zelenović. Ova dvojica osim što istovremeno pretenduju na mesto budućeg šefa polumrtve Demokratske stranke, imaju kao temu sporenja i sam odnos prema izborima.

Zelenović je, naime, izdao Đilasa i ovaj mu to ne prašta. Mesecima, objedinjeni mržnjom protiv Aleksandra Vučića, zajedno su upadali u RTS, pridržavajući Boškovu testeru, na ulici, umesto na izborima rušeći vlast. Ali skriveni vladar Šapca i Zelenovićev nalogodavac Dušan Petrović, videvši da Đilasova politika kod naroda ne prolazi, izdaje Zelenoviću  komandu  da se povuče sa položaja bojkota i pređe u tabor onih, koji idu na izbore.

Dušan Petrović

Foto: Media Centar

Kao i svaki politikant Zelenović ispunjava naređenje, ali se time zamera Đilasu, tako da sada ratuju međusobno, iako im Vučić ostaje zajednički neprijatelj. Međutim, sujetni i preambiciozni u odnosu na sopstveni potencijal, nisu sposobni da vide da ih je narod prozreo i da ne podržava ni jednog ni drugog.

A to će pokazati i izbori 21.juna, na kojima će odziv biti dovoljno veliki da se Đilas suoči sa sopstvenom propašću oličenom u besmislenoj ideji bojkota, ali i na kojima će Zelenović voljom obespravljenih Šapčana, koje godinama potcenjuje i omalovažava,  ostati bez fotelje gradonačelnika i mogućnosti da ikada više upravlja gradom na Savi.

Related posts

Predsednik Vučić polaže venac na spomenik junacima sa Košara

Nikoleta Dragaš

Obraćanje Gradonačelnice Vršca povodom odluke Ustavnog suda

Mica Milakov

Norveška donirala Srbiji pet miliona evra; Vučić: Hvala na ogromnoj pomoći

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija