28. jula 2021.
Radio televizija Pančevo
Izbori

Jovanović: Borba za mir i slobodu ne sme da stane

Foto: printscreen/liberalnodemokratskapartija

Lider LDP-a i nosilac liste Koalicija za mir Čedomir Jovanović kaže da je osvajanje slobode njihov posao, da su to radili i da će raditi dok postoje.

On je naveo da nije dovoljno reći da su vam važna prava mladih, žena, svih naroda i verskih zajednica, seksualnih manjina, ugroženih ili bolesnih na koje su svi zaboravili.

Ističe da morate živeti kao manjine, koje je društvo stavilo na marginu, da biste znali koliko je nemoguće opstati ako ne vičete, ne sklanjate se u stranu i ukoliko sami ne osvajate slobode i prava koja vam pripadaju.

„I danas se borimo za to. Da slobodno možete da kažete da ste i Bošnjak ili Hrvat, da ste gej ili strejt, da ste slobodna žena koja sama odlučuje o svemu, da ste mladost koja ima pravo da traži svoje mesto pod suncem, da imate pravo da živite iako ste bolesni i da smo, svi zajedno, dužni da o tome govorimo dok stojimo na nogama“, rekao je Jovanović, a navodi se u saopstenju.

Dodaje da je osvajanje slobode njihov posao, da su to radili i radiće dok postoje. Sloboda se, navodi, osvaja svaki dan, a mir se čuva i danas i sutra.

„Zato što je nemoguće ostati u miru ako mrzimo komšije ili jedni druge. Ili ako zaćutimo. To je najopasnije. Borba za mir i slobodu ne sme da stane. Kada se zaćuti, onda to znači da smo odustali“, naveo je on.

Možemo, kako kaže, ponovo doći u situaciju da krijemo kojoj naciji ili veri pripadamo, da se zatvorimo u ormare da nas ne bi tukli, da spakujemo kofere dok smo mladi, jer „hoće da nam stave pušku o rame i gurnu u rat“.

„Koalicija za mir mora biti odraz onoga čemu kao društvo moramo da težimo da bismo ostali normalni i slobodni da budemo ono što jesmo i ostanemo tu gde smo. U Srbiji, svi zajedno, baš takvi kakvi smo. Zato što samo od nas zavisi u kakvoj ćemo Srbiji živeti. Zato ne odustajemo i tražimo podršku za Koaliciju za mir“. zaključio je on.

Related posts

Vučić otkazao sve predizborne skupove

Jasmina Petkovic

SNS objavila novi predizborni spot: Nastavljamo da gradimo

Nikoleta Dragaš

Bez nepravilnosti na glasačkim mestima u Pančevu

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija