17. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Vesti

Javni oglas za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i kandidata za slušaoce kursa za rezervne oficire Vojske Srbije

Foto: vojskasrbije.rs

Ministarstvo odbrane objavljuje JAVNI OGLAS

Za prijavu kandidata za dobrvoljno služenje vojnog roka sa oružjem i kandidata za slušaoce kursa za rezervne oficire Vojske Srbije.

Na dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem u Vojsci Srbije mogu se prijaviti kandidati muškog i ženskog pola koji u 2020. godini navršavaju od 19 do 30 godina života.

Opšti uslovi:

– da je državljanin Republike Srbije

– da nije osuđen na kaznu maloletničkog zatvora ili bezuslovno na kaznu zatvora zbog krivičnog dela

– da se ne vodi krivični postupak zbog krivičnog dela za koje se vodi po službenoj dužnosti

– da je zdravstveno sposoban za vojnu službu

– da nije odlužio vojni rok sa oružjem

– da ima mesto prebivalište na teritoriji Republike Srbije.

Izabrani kandidati potpisuju ugovor sa Ministarstvom odbrane, kojim se uređuju međusobna prava i obaveze, koji obavezno sadrži početak i završetak dobrovoljnog služenja vojnog roka, uslove života i rada, novčana primanja, uslove prekida dobrovoljnog služenja vojnog roka i naknada troškova u slučaju neopravdanog prekida dobrovoljnog služenja vojnog roka.

Javno oglas za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i kandidata za slušaoce kursa za rezervne oficire Vojske Srbije u 2020. godini je stalno otvoren, a rangiranje kadnidata će se vršiti periodično, u skladu sa uputnim rokovima.

Više informacija zaiteresovani kandidati mogu pronaći na internet stranici Ministarstva odbrane www.mog.gov.rs, ili u Centru Ministarstva Odbrane Pančevo, adresa Miloša Obrenovića br.1, gde mogu podneti i prijavu.

Related posts

Vrščani podržavaju nove mere

Katarina Popović

Upozorenje REM-a izrečeno RTV Pančevo d.o.o.

Nikola Toadjer

U Srbiji 2.300 obolelih od korona virusa

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija