8. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Vesti

Javni oglas za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i kandidata za slušaoce kursa za rezervne oficire Vojske Srbije

Foto: vojskasrbije.rs

Ministarstvo odbrane objavljuje JAVNI OGLAS

Za prijavu kandidata za dobrvoljno služenje vojnog roka sa oružjem i kandidata za slušaoce kursa za rezervne oficire Vojske Srbije.

Na dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem u Vojsci Srbije mogu se prijaviti kandidati muškog i ženskog pola koji u 2020. godini navršavaju od 19 do 30 godina života.

Opšti uslovi:

– da je državljanin Republike Srbije

– da nije osuđen na kaznu maloletničkog zatvora ili bezuslovno na kaznu zatvora zbog krivičnog dela

– da se ne vodi krivični postupak zbog krivičnog dela za koje se vodi po službenoj dužnosti

– da je zdravstveno sposoban za vojnu službu

– da nije odlužio vojni rok sa oružjem

– da ima mesto prebivalište na teritoriji Republike Srbije.

Izabrani kandidati potpisuju ugovor sa Ministarstvom odbrane, kojim se uređuju međusobna prava i obaveze, koji obavezno sadrži početak i završetak dobrovoljnog služenja vojnog roka, uslove života i rada, novčana primanja, uslove prekida dobrovoljnog služenja vojnog roka i naknada troškova u slučaju neopravdanog prekida dobrovoljnog služenja vojnog roka.

Javno oglas za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i kandidata za slušaoce kursa za rezervne oficire Vojske Srbije u 2020. godini je stalno otvoren, a rangiranje kadnidata će se vršiti periodično, u skladu sa uputnim rokovima.

Više informacija zaiteresovani kandidati mogu pronaći na internet stranici Ministarstva odbrane www.mog.gov.rs, ili u Centru Ministarstva Odbrane Pančevo, adresa Miloša Obrenovića br.1, gde mogu podneti i prijavu.

Related posts

Vučić u Požegi: Nekadašnji požeški gigant PONOVO RADI PUNOM PAROM

Nikoleta Dragaš

Gužva na biračkom mestu u Savezu gluvih

Nikoleta Dragaš

Otvorena Galerija Beograd na Sava promenadi

Jelena Belić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija