19. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Higijena: Zamenićemo 500 dotrajalih kontejnera

Foto: rtvpancevo.rs

JKP „Higijena“ nastavlja sa zamenom dotrajalih kontejnera u gradu. Ovih dana počinje i podela individualnim domaćinstivima kanti za separaciju otpada, rekao je Jutarnjem programu  naše kuće Aleksandar Stevanović, direktor Higijene.

Prošle godine nabavljeno je oko 400 novih kontejenera, a u ovoj godini plan je da bude kupljno 500. Zamena dotrajalih kontejnera je već počela i biće nastavljena tokom narednog perioda. Uz to Higijena radi i na uređenju  sabirnih mesta na kojima stoje konterjneri, koja će biti ograđena žicom,  kako bi se omogućilo građanima Pančeva da otpad selektivno odlažu. Higijena je počela i nabavku posuda za individulana domaćinstva koja će služiti za odlaganje komunalnog i reciklabilnog otpada. Kante  će u narednom periodu biti podeljena domaćinstvima  uz ugovornu obavezu da otpad za reciklažu predaju Higijeni. Trenutno, prema Stevanovićevim rečima kupljeno je oko 350 setova ovih kanti,  a strategija je grada da se dalje razvija ovaj sistem i da sva individulana domaćinstva dobiju ove posude za razdvajanje otpada. Stevanović je najavio i da će ove godine biti  uloženo  oko 10 miliona dinara za podizanje novih bedema na Novoj deponiji, kako bi se proširio deo  deponije.

JKP Higijena radi svakodnevno na tome da Pančevo bude čist i uređen grad i iz tog razloga krenuli su sa nabavkom novih  kontejnera  i zamenom  dotrajalih, rekao  je Aleksandar Stevanović, direktor ovog preduzeća.

Related posts

Prvo pojačanje za OK “Crvena zvezda”

Ivana Bogdanovski

Usvojen budžet za 2019. Prihodi uvećani za 120 miliona.

Nikoleta Dragaš

Aparat za proveru antitela na kovid 19 u ZZJZ Pančevo

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija