1. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Predsednik Vučić: Živite za te zastave, bićemo nesalomiv orah

Foto: predsednik.rs

Živite za te zastave, čuvajte Srbiju, bićemo nesalomi orah svima koji pokušaju da nas slomiju, poručio je danas predsednik Srbije i vrhovni komandant VS Aleksandar Vučić na svečanosti povodom uručenja vojnih zastava povodom formiranja 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade u Takovu.

Danas, uručenjem zastava 72. specijalnoj brigadi i 63. padobranskoj brigadi kažemo da ćemo da čuvamo mir i stabilnost, ali i da ćemo biti nesalomiv orah za svakog ko pokuša da ga polomi, rekao je Vučić.

Pripreme za Putinovu posetu u toku

Pripreme za posetu Vladimira Putina Srbiji su u toku, rekao je predsednik Aleksandar Vučić i dodao da je izvesno da će stranica Miroslavljevog jevanđelja, koja se nalazi u Rusiji, biti vraćena u Srbiju, ali nije mogao da potvrdi da će se to desiti tokom posete predsednika Ruske Federacije Srbiji, u oktobru.

Vučić je rekao da su već počeli razgovori i pripreme za posetu Putina, da se ubrzavaju radovi na Hramu Svetog Save, a u to vreme je i godišnjica oslobođenja Beograda.

Vučić: Možemo mnogo toga da postignemo u narednom periodu

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas da veruje da je Srbija na dobrom putu i da, uz racionalan pristup, čuvanje mira i razumevanje naše pozicije u svetu, te odgovornost i razum svih nas može mnogo toga da postigne u narednom periodu.

Upitan da li će Srbija u okolnostima u koijima se svet menja, a ona sama diže ekonomski i na spoljnjem planu imati šansu i uspeti ovaj put “prevarimo” istoriju i same sebe i da zemlja dođe na mesto gde pripada u evropskim i svetskim okvirima, Vučić je rekao da Srbija mnogo toga moze da uradi i da je za to potrebna disciplina, odgovornost i razumno ponašanje.

Vučiću oficirska sablja za posvećenost napretku VS

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović uručio je danas oficirsku sablju predsedniku i vrhovnom komandantu Aleksandru Vučiću u znak zahvalnosti za njegovu posvećenost vojsci.

Vučiću je oficirska sablja uručena na svečanosti uručenja zastava ponovo oformljenim 63. padobranskoj brigadi i 72. brigadi za specijalne operacije u Takovu.

Vučić: U oktobru najveća vojna parada u poslednjih 75 god

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će u oktobru biti održana najveća vojna parada u poslednjih 75 godina i prikaz “svega što u Vojsci Srbije leti i puca”.

“Za oktobar se spremamo kada ćemo napraviti nešto što nismo u prehtodnih 75 godina, od oslobođenja zemlje. Biće predstavljeno sve što leti, puca i sve što imamo kako bi pokazali svu vojnu moć i snagu Srbije”, rekao je Vučić novinarima u Takovu.

General major Todorov: Istorijski dan za dve elitne brigade

Ovo je istorijski dan za naše dve brigade, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade, poručio je danas ratni komandant general-major Ilija Todorov na svečanosti uručenja zastavama u Takovu.

On je istakao da je velika čast što predsednik Srbije i vrhovni komandant VS Aleksandar Vučić dodeljuje vojne zastave povodom formiranja dve elitne jedinice.

Izvor: Tanjug

Related posts

DA SE NE ZABORAVI: Vučić danas na obeležavanju Dana sećanja na stradale u NATO agresiji

Nikoleta Dragaš

Počela manifestacija “Etno glas” u Pančevu

Nikola Toadjer

Predsednik Vučić sa Grenelom, O’Brajanom i Kušnerom u Beloj kući

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija