13. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Predsednik Vučić: Živite za te zastave, bićemo nesalomiv orah

Foto: predsednik.rs

Živite za te zastave, čuvajte Srbiju, bićemo nesalomi orah svima koji pokušaju da nas slomiju, poručio je danas predsednik Srbije i vrhovni komandant VS Aleksandar Vučić na svečanosti povodom uručenja vojnih zastava povodom formiranja 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade u Takovu.

Danas, uručenjem zastava 72. specijalnoj brigadi i 63. padobranskoj brigadi kažemo da ćemo da čuvamo mir i stabilnost, ali i da ćemo biti nesalomiv orah za svakog ko pokuša da ga polomi, rekao je Vučić.

Pripreme za Putinovu posetu u toku

Pripreme za posetu Vladimira Putina Srbiji su u toku, rekao je predsednik Aleksandar Vučić i dodao da je izvesno da će stranica Miroslavljevog jevanđelja, koja se nalazi u Rusiji, biti vraćena u Srbiju, ali nije mogao da potvrdi da će se to desiti tokom posete predsednika Ruske Federacije Srbiji, u oktobru.

Vučić je rekao da su već počeli razgovori i pripreme za posetu Putina, da se ubrzavaju radovi na Hramu Svetog Save, a u to vreme je i godišnjica oslobođenja Beograda.

Vučić: Možemo mnogo toga da postignemo u narednom periodu

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas da veruje da je Srbija na dobrom putu i da, uz racionalan pristup, čuvanje mira i razumevanje naše pozicije u svetu, te odgovornost i razum svih nas može mnogo toga da postigne u narednom periodu.

Upitan da li će Srbija u okolnostima u koijima se svet menja, a ona sama diže ekonomski i na spoljnjem planu imati šansu i uspeti ovaj put “prevarimo” istoriju i same sebe i da zemlja dođe na mesto gde pripada u evropskim i svetskim okvirima, Vučić je rekao da Srbija mnogo toga moze da uradi i da je za to potrebna disciplina, odgovornost i razumno ponašanje.

Vučiću oficirska sablja za posvećenost napretku VS

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović uručio je danas oficirsku sablju predsedniku i vrhovnom komandantu Aleksandru Vučiću u znak zahvalnosti za njegovu posvećenost vojsci.

Vučiću je oficirska sablja uručena na svečanosti uručenja zastava ponovo oformljenim 63. padobranskoj brigadi i 72. brigadi za specijalne operacije u Takovu.

Vučić: U oktobru najveća vojna parada u poslednjih 75 god

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će u oktobru biti održana najveća vojna parada u poslednjih 75 godina i prikaz “svega što u Vojsci Srbije leti i puca”.

“Za oktobar se spremamo kada ćemo napraviti nešto što nismo u prehtodnih 75 godina, od oslobođenja zemlje. Biće predstavljeno sve što leti, puca i sve što imamo kako bi pokazali svu vojnu moć i snagu Srbije”, rekao je Vučić novinarima u Takovu.

General major Todorov: Istorijski dan za dve elitne brigade

Ovo je istorijski dan za naše dve brigade, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade, poručio je danas ratni komandant general-major Ilija Todorov na svečanosti uručenja zastavama u Takovu.

On je istakao da je velika čast što predsednik Srbije i vrhovni komandant VS Aleksandar Vučić dodeljuje vojne zastave povodom formiranja dve elitne jedinice.

Izvor: Tanjug

Related posts

Ministar Vulin: Ne smemo da ćutimo o srpskim žrtvama

Katarina Popović

Mediji u Kini preneli Vučićev apel:Pomozimo Srbiji,braća smo

Katarina Popović

SODARA I CENTAR ZBOG HAVARIJE BEZ GREJANJA OD 12 SATI

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija