26. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Izbori Najvažnije Vesti

Direktorka Tehničke škole “23 maj” i najbliža saradnica Marinike Tepić u Pančevu, Nataša Zečević pod istragom zbog sumnje da je proneverila milione

Foto: rtvpancevo.rs

Direktorka srednje Tehničke škole „23. maj“ iz Pančeva Nataša Zečević sumnjiči se da je potkradala sopstvenu školu, nenamenski i mimo zakona trošila sredstva.

Umesto da je novac odlazio na potrebe škole i učenika, kako se sumnja, završavao je u džepu direktorke koja vazi za blisku prijateljicu Marinike Tepić, i promovisana je kao predsednica stranke Slobode i pravde u Pančevu. Budžetska inspekcija grada Pančeva, nakon sprovedene kontrole, podnela je krivičnu prijavu protiv direktorke Nataše Zečević zbog nenamenskog i protivzakonitog trošenja budžetskih sredstava Osnovnom javnom tužilaštvu u Pančevu još u oktobru prošle godine. Prema rečima načelnika inspekcije Srđana Jelisavčića, na potezu je sada Više javno tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu gde se trenutno predmet nalazi. Direktorka Zečević sumnjiči se da je debelo naplaćivala izradu rasporeda školskih časova, što inače ne predstavlja posao van delatnosti koju već kao direktor obavlja. Tereti se i da je na sopstveno vozilo potrošila oko milion dinara, a na reprezentaciju ko milion i po dinara.

Direktorka Tehničke škole Nataša Zečević, kako je utvrdila Budžetska inspekcija Grada Pančeva, je protivzakonito, na osnovu Ugovora o delu koji je zaključivala sa Školskim odborom za izradu rasporeda časova, u periodu od 2014. do 2019. godine uzela neverovatnih 776.000 hiljada dinara. Dok su ostali profesori za ovu uslugu plaćani 20 hiljada dinara, i to za celu školsku godinu, direktorka je procenila da je njen rad mnogo vredniji.

Predsednica Đilasove stranke pomenutu uslugu naplaćivala je i od grada 20 hiljada dinara po školskoj godini ali i od sopstvene škole posebnim ugovorima. Tako je samo tokom 2018. godine sa Školskim odborom zaključila čak četiri Ugovora za izradu rasporeda časova, a po tri ugovora za 2017, 2016, 2015, 2014 što ukupno iznosi 776.000 dinara. Direktorka je takođe, kako se sumnja, potrošila enormnu svotu novca na ime troškova za sopstveno vozilo. U periodu od 2014. do 2019 godine za te potrebe iz budžeta škole plaćeno je blizu million dinara, odnosno u njenom dzepu je zavrsilo 980.000 dinara, ne računajući dnevnice. Ispada da je u tom periodu po današnjim cenama benzina, prešla čak 103.000 kilometara, ili da je na primer 456 puta putovala na relaciji Pančevo – Novi Sad – Pančevo.

Related posts

Poginuo biciklista na putu Starčevo-Omoljica

Nikoleta Dragaš

Prva rata poreza za imovinu za 2020. godinu

Zorana Stekovic

Više od 120 mališana maskirano u crtane junake družilo se u Jabuci

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija