17. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Izbori

PREDSEDNIK VUČIĆ GOST EMISIJE “FOKUS”: Ako nisam govorio o onima koji su vodili kampanju protiv mene, neću ni o Dačiću

Printscreen TV B92
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gost je večeras u emisiji “Fokus”

Na samom početku emisije predsednik Srbije Aleksandar Vučić je govorio o Ivici Dačiću:

Ako nisam govorio loše o onima koji su vodili kampanju protiv mene, neću ni o Dačiću, ali bih voleo da čujem ko je to sastavljao pitanja voditeljki Prve. Pogledao sam kad su mi javili. Nisam komentarisao mnoge druge tokom kampanje, još manje želje imam da komentarišem Dačića sa kojim sam radio dugo. Ako nisam želeo da govorim o svemu, pa i o onome koji su vodili brutalnu kampanju protiv mene. Zamolio bih ga da kaže ko je postavljao pitanja, to sam pomenuo i kad sam bio kod Jovane Janković. Ako hoće, hoće, ako neće – neće… Ako svi drugi i on budu imali većinu. Ili ćemo dobiti jasan mandat od naroda ili neka drugi vladaju. Ne mislim ništa loše, hvala mu za sve te reči, kako god da je bilo. Mislim da to o meni ne govori ništa loše – rekao je predsednik.

Pored predsednika Aleksandra Vučića gosti Fokusa biće i glavni urednik Večernjih novosti Milorad Vučelić i novinar Jakša Šćekić.

O Kosovu i Metohiji! 

– Svi će, na ovaj ili onaj način da traže priznanje. I Evropska unija i SAD. Verujte mi da imam više iskustva, direktnog, ali ne mogu niti smem da ugrožavam budućnost zemlje onim što znam. Ima jedna poslovica kod mog oca u selu. Znamo mi koliko tu ima problema za nas, i znamo koliko ima muka, ali mi nismo dovoljno jaki i snažni da im se suprostavljamo! 

Printscreen TV B92

Nemojte iz beogradskih kafića da govorite lako ćemo, jer je to uvreda za Kosovo

– Ne mogu nikome da kažem da ćemo rešiti pitanje KiM, jer ne znam kako. Mislim da će Lajček doći sa tehničko-metodološkim formalnim predlozima. Verovatno će govoriti o sporazumima, o njihovoj implementaciji. Svakog dana, svi se bave time kada ćemo se mi sastati. Koga briga? Da li je to 22. jul ili 7. avgust. Ja pitam šta je agenda? O čemu ćemo pričati? Da li je to da mi priznamo, a da dobijemo šta? Kada pitam to, ne kažu mi ništa. Ne plašim se toga da pitam. Stvari su mnogo ozbiljnije za nas nego što želimo da ih predstavimo. Zato imamo veliku podšrku dole, jer shvataju šta želimo da kažemo. Nemojte iz beogradskih kafića da govorite lako ćemo, jer je to uvreda za Kosovo, za istoriju. Nisam dobio ni od koga ni ideju realizacije čitavog procesa.

Related posts

Zukorlić: Obračun sa kriminalom preduslov za razvoj

Katarina Popović

Uvesti porodičnog lekara zbog bolje zdravstvene zaštite

Zorana Stekovic

Kostreš: Podrška svim antifašistima širom sveta

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija