19. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Otvara se odeljenje Muzičke škole u BNS

Grad Pančevo izdvaja velika sredstva namenjena unapredjenju obrazovno-vaspitnog sistema. Otvaraju se novi vrtići u Pančevu i okolnim mestima. Grad je podržao inicijativu muzičke škole „Jovan Bandur“ da se otvore dva nova smera, kao i istureno odeljenje u Banatskom Novom Selu.

Muzička škola „Jovan Bandur“ iz Pančeva jedna je od najuglednijih muzičkih škola u Vojvodini i Srbiji. Mnogi poznati muzičari bili su učenici baš ove škole. Klaviri u ovoj školi su jako stari, te je bila neophodna njihova repauracija.

Sva deca treba da imaju jednaka prava na obrazovanje i vaspitanje i zato Grad Pančevo konstantno izdvaja velika sredstva za tu namenu i trudi se da podjednako ulaže u grad i naseljena mesta, kaže gradska većnica zadužena za obrazovanje Tanja Božić.

Tanja Božić dodaje da su u toku radovi na pomoćnoj zgradi škole „Branko Radičević“ koja je dodeljena ustanovi „Dečija radost“ i biće vrtić za 70 dece. Planira se i izgradnja vrtića na Strelištu za 270 dece.

Foto: rtvpancevo.rs

Related posts

Danas je Veliki petak

Jelena Belić

Nova predsednica Opštine Bela Crkva Violeta Simić, Aleksić predsednik Skupštine

Mica Milakov

Žreb parova za četvrtfinale Kupa Srbije

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija