27. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Izbori

Faktor plus: Iznad cenzusa 6 stranaka, šansa SNS za rekord

Foto: logo/faktorplus.rs

Da se parlamentarni izbori održavaju u nedelju, cenzus bi prešlo 6 lista, a lista oko SNS mogla bi da osvoji blizu 60 odsto glasova, pokazuje poslednje predizborno istrazivanje agencije Faktor plus, koje objavljuje „Blic“.

Lista oko SNS-a osvojila bi 58,2 odsto glasova, dok bi SPS u koaliciji sa JS mogla da računa na 12,5 procenata glasova. Cenzus bi prešle i liste Aleksandra Šapića, Sergeja Trifunovića, Vojislava Šešelja i Miloša Jovanovića, dok su na pola procenta i manje od pola od ulaska u parlament Dosta je bilo, UDS, Zavetnici i Pokret za obnovu kraljevine, pokazuju rezultati istraživanja.

Direktor agencije Faktor plus Vladimir Pejić kaže da je moguće da vladajući naprednjaci osvoje i više od 60 odsto glasova. Kada je reč o izlaznosti, da se izbori održavaju u nedelju, na njih bi izašlo 46 odsto glasača. Istraživanje je rađeno na teritoriji Srbije bez Kosova i Metohije, na uzorku od 1.250 ispitanika, telefonskim putem, od 6. do 10. juna.

Related posts

Zukorlić: Da Sandžak i Beograd približimo jedan drugom

Katarina Popović

Sve je bliže porazu: Zelenović očajnički traži pomoć od Đilasa da sačuva svoj politički položaj

Mica Milakov

SRS: Osposobiti Torlak za proizvodnju domaćih vakcina

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija