21. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Vitman: Posle projekata javno-privatnog partnerstva i Tamiške promenade, Pančevo postaje grad budućnosti

Foto: rtvpancevo

Gostujući u emisiji Buđenje uz Televiziju Pančevo, Maja Vitman, gradska menadžerka, najavila je da uskoro počinju radovi u okviru Projekta Javno-privatnog partnerstva na izgradnji 37 kilometara puteva. Prema njenim rečima, grad i naseljena mesta će dobiti putnu infrastrukturu, pre svega u prometnim ulicama, čime će se podići nivo bezbednosti.

Rekonstruisaće se  postojeće pešačke staze, uraditi nove, kao i biciklističke staza, a u planu je i da se urade novi parkinzi. Vitman je najavila da će u okviru pančevačke Promenade takođe biti urađena nova parking-mesta.

Prema rečima Maje Vitman, cilj je da se teritorija grada Pančeva i naseljenih mesta pokrije nedostajućom vodovodnom mrežom, kao i da se rekonstruiše postojeća.

On je istakla da je Pančevo dobilo Potamiški kolektor, novu mrežu fekalne kanalizacije od Severne zone do Luke Dunav, čime će biti omogućena i izgradnja fekalne kanalizacije i priključenje Glogonja, Kačareva i Jabuke. Uslediće izgradnja Fabrike za prečišćavanje otpadnih voda, koja će, kada bude završena, omogućiti celom gradu i svim naseljenim mestima dobijanje ekoloških standarda.

Zahvaljujući dobroj saradnji sa Kancelarijom za upravljenje javnim ulaganjima Pančevo će dobiti sredstva za izgradnju nove i reknostrukciju postojeće vodovodne mreže u gradu, u naselju TIP Stanko, u Vojlovici, Ulici cara Dušana, Svetog Save.

Najavila je i da će se uređivati  škole, kao i da se već radi projekat za izgradnju novog vrtića na Strelištu i parcele za nove vrtiće u gradu.

Maja Vitman je istakla da će zahvaljujući svih ulaganjima u infrastrukturu i ostalim investicijma,  Pančevo biti grad budućnosti u kome će ljudi rado živeti i raditi.

Related posts

U poslednja 24 sata 10,71% testiranih zaraženo koronavirusom

Jasmina Petkovic

U Gračanici održana Akademija posvećena martovskom pogromu

Katarina Popović

Počela vakcinacija na ORL odeljenju Opšte bolnice

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija