12. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Izbori

Stefanović sa ODHIR-om o izbornom procesu u Srbiji

Foto: pixabay

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović upoznao predstavnike posmatračke misije ODIHR, koju je predvodila šef Misije Ursula Gaček sa koracima koje je Vlada preduzela u cilju unapređenja izbornog procesa u Srbiji i predstojećim izborima.

On je izrazio zadovoljstvo činjenicom da će predstavnici Misije biti prisutni na dan izbora u Srbiji, ali i time što će pratiti i sve izborne radnje nakon glasanja, saospsteno je iz njegovog kabineta.

Tom prilikom je naglasio da je Vlada Srbije izbornom procesu pristupila na sveobuhvatan način, te da je u tom smislu ostvarena saradnja sa svim relevantnim činiocima, nevladinim organizacijama i svim učesnicima izbornog procesa.

Prema njegovim rečima, Vlada je otvorena je za dalju saradnju kako bi se otklonili eventualni nedostaci vezani za izborno zakonodavstvo Srbije.

Šef Misije ODIHR Gaček pozdravila je konstruktivni pristup Srbije prema izbornom procesu i naglasila da je važno da taj proces ne ugrozi zdravlje ljudi, s obzirom na aktuelnu situaciju vezanu za sprečavanje širenja zarazne bolesti Kovid 19.

Ona je kao izuzetno pozitivan korak ocenila formiranje radne grupe koja radi na unapređenju izbornih procesa i dodala da je veoma dobro što će ta grupa sa radom nastaviti i nakon održanih izbora.

Stefanović i Gaček saglasili su se da je dobro što će se saradnja Srbije i ODIHR nastaviti i ubuduće.

Related posts

„Pošteni i časni ljudi iz PSS – BK će preporoditi Požegu“

Katarina Popović

Šešelj u Pančevu : Svi koji krše zakon treba krivično odgovaraju

Mica Milakov

Stamatović: Prenećemo pozitivna iskustva na celu Srbiju

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija