20. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Izbori

Podrška Pokretu slobodnih građana

Foto: pokretslobodnih.rs

Pokret slobodnih građana dobio je podršku od Saveza liberala i demokrata za Evropu (ALDE) putem video poruke koju je snimio član Evropskog parlamenta i potpredsednik ALDE Ilhan Kjučjuk, saopštio je PSG.

Kako navode u saopštenju, u poruci građanima Srbije Kjučjuk ih poziva da glasaju za Pokret slobodnih građana uz napomenu da Parlament Srbije ne može biti potpun bez „prave proevropske stranke“.

Potpredsednik ALDE takođe navodi da je budućnost Srbije u Evropskoj Uniji, ali da Srbija za to nema šanse bez partije kao što je Pokret slobodnih građana i da su izbori jedini put napred.

U saopštenju se navodi da je ALDE grupa treća po veličini politička grupacija u Evropskom parlamentu, da je to alijansa liberala i demokrata koji se zalažu za jačanje i proširenje Evropske Unije kao i za fundamentalene evropske vrednosti u oblasti demokratije, ličnih sloboda ljudska i manjinska prava.

Podsećaju i da je upravo ta grupacija pre nedelju dana poslala pismo komesaru za proširenje Oliveru Varheljiju u kojem izražavaju zabrinutost stanjem demokratije u Srbiji i ukazuju na problem demokratije i problematičnih izbornih uslova. PSG je partner ALDE grupe.

Related posts

Vučić: Završna konvencija SNS u Nišu, 18. juna

Katarina Popović

Čanak: Sa ulica u Skupštinu može da se uđe samo na izborima

Katarina Popović

Vučić: Podmladićemo stranku zarad boljih rezultata

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija