23. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Izbori

Orlić: Ðilas odgovoran za beskrajan niz afera

Foto: sns.org.rs

Član Predsedništva SNS Vladimir Orlić izjavio je da je Dragan Ðilas odgovoran za „beskrajan niz“ afera, za koje su postojali dobro uhodani obrasci i matrice.

„Baš kao što je i u slučaju preprodaje reklamnih sekundi između Ðilasove “Dajrekt medija“ i RTS-a na odgovornost pred zakonom pozvan menadžment Ðilasove kompanije i ljudi iz marketinga RTS-a, tako se radilo i takav je epilog bio i u brojnim drugim slučajevima“, rekao je Orlić, prenosi SNS u saopštenju.

Orlić je naveo da je Ðilas svog saradnika Aleksandra Stamenkovića iz javnog preduzeća Ada ciganlija, nakon što je tamo napravio štetu, poslao u JKP „Gradska čistoća“, takođe na rukovodeću funkciju, da bi se potom desile čuvene afere, poput afere kupovine zgrade Ineksa, za koju nije postojala ekonomska opravdanost, kupovine nefunkcionalnih podzemnih kontejnera, kad je pričinjena šteta po građane Beograda, građane Srbije i budžet, bila šest miliona evra.

„Primenjujući istu šemu iz devastiranog preduzeća fabrike Viskoze u Loznici, svog ličnog prijatelja Marka Blagojevića, Dragan Ðilas dovodi u Beograd na mesto direktora Agencije za investicije, da bi kao direktor Agencije završio upleten u aferu Bulevar, zajedno sa gradskim menadžerom i brojnim drugim neposrednim saradnicima Dragana Ðilasa“, rekao je Orlić, preneo je SNS u saopštenju.

„Dakle, princip je bio uvek isti, od slučaja do slučaja, od afere do afere, lojalni Ðilasovi poslušnici dobijali su moć u ruke i koristili je da naprave štetu po građane Beograda i Srbije, a korist za Ðilasa i njegove firme, a kada dođe do zakonske odgovornosti, odgovarali su ti drugi, nikada onaj koji vuče konce u pozadini, nikada sam Dragan Ðilas“, zaključio je Orlić.

Related posts

Vandali porazbijali prostorije Srpske desnice u Pančevu: Uništene slike srpskih heroja

Branislava Grčić

Jovanović: Za korupciju ne može manja kazna od dve godine

Nikoleta Dragaš

Nedimović: Hoćemo pobedu sa više od 50 procenata

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija