2. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Izbori Vesti

SNS:Reformisan sistem socijalne zaštite

Vlast predvođena Srpskom naprednom strankom uspela je da reformiše sistem socijalne zaštite i sada se socijalna davanja isplaćuju na vreme i bez kašnjenja, izjavila je danas članica Glavnog odbora SNS Nataša Stanisavljević, navodeći da je prethodna vlast ostavila najveća dugovanja prema onima kojima su pomoć i podrška najpotrebniji.

„Zatekla su nas dugovanja od preko pet milijardi dinara i to dugovanja ka onim ljudima kojima je pomoć u tom trenutku bila najpotrebnija. To su bila dugovanja ka korisnicima socijalne pomoći koja im je kasnila po godinu dana, ljudima koji su primali obroke u narodnim kuhinjama, trudnicama, porodiljama, ljudima koji su imali subvencije na komunalne usluge“, rekla je Stanisavljević.

Stanisavljević je naglasila da sa ponosom može da kaže da su u poslednjih šest godina sva dugovanja, koja je ostavila prethodna vlast predvođena Ðilasom, izmirena, da se danas isplate vrše redovno i bez kašnjenja i dodala da je budžet za socijalnu zaštitu u 2020. godini za osobe sa invaliditetom i porodilje, a u odnosu na 2013. godinu, povećan za 51,91 odsto.

Ona je objasnila da je za davanja prema porodiljama i osobama sa invaliditetom za 2020. godinu izdvojeno više od 1,5 milijarde dinara, dok je taj iznos 2013. godine bio svega 700 miliona.

„Možemo s ponosom da kažemo da sprovodimo odgovornu socijalnu politiku, isplaćujemo svoje obaveze na vreme i ne zadužujemo se. Sada je budžet za socijalnu zaštitu, na ime davanja porodiljama i osobama sa invaliditetom, preko 1,5 milijardi dinara. Svake godine izdvajamo više za one kojima je pomoć najpotrebnija i više se nikada nećemo vratiti u period kada se ljudima dugovalo po godinu dana za ono što im je tada bilo potrebno“, naglasila je Stanisavljević.

Dok se Dragan Ðilas bogatio i povećavao svoju dobit, povećavao se i minus ovog Grada, uzimao je i od najsiromašnijih i to više ne sme da se ponovi, zaključila je Stanisavljević.

Related posts

“Sloboda”: Požar i eksplozije, zaposleni evakuisani

Ivana Bogdanovski

Izgoreo auto noćas na Strelištu

Mica Milakov

Predsednik Vučić večeras u Beogradu sa Lajčakom

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija