21. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Izbori Vesti

SNS:Reformisan sistem socijalne zaštite

Vlast predvođena Srpskom naprednom strankom uspela je da reformiše sistem socijalne zaštite i sada se socijalna davanja isplaćuju na vreme i bez kašnjenja, izjavila je danas članica Glavnog odbora SNS Nataša Stanisavljević, navodeći da je prethodna vlast ostavila najveća dugovanja prema onima kojima su pomoć i podrška najpotrebniji.

„Zatekla su nas dugovanja od preko pet milijardi dinara i to dugovanja ka onim ljudima kojima je pomoć u tom trenutku bila najpotrebnija. To su bila dugovanja ka korisnicima socijalne pomoći koja im je kasnila po godinu dana, ljudima koji su primali obroke u narodnim kuhinjama, trudnicama, porodiljama, ljudima koji su imali subvencije na komunalne usluge“, rekla je Stanisavljević.

Stanisavljević je naglasila da sa ponosom može da kaže da su u poslednjih šest godina sva dugovanja, koja je ostavila prethodna vlast predvođena Ðilasom, izmirena, da se danas isplate vrše redovno i bez kašnjenja i dodala da je budžet za socijalnu zaštitu u 2020. godini za osobe sa invaliditetom i porodilje, a u odnosu na 2013. godinu, povećan za 51,91 odsto.

Ona je objasnila da je za davanja prema porodiljama i osobama sa invaliditetom za 2020. godinu izdvojeno više od 1,5 milijarde dinara, dok je taj iznos 2013. godine bio svega 700 miliona.

„Možemo s ponosom da kažemo da sprovodimo odgovornu socijalnu politiku, isplaćujemo svoje obaveze na vreme i ne zadužujemo se. Sada je budžet za socijalnu zaštitu, na ime davanja porodiljama i osobama sa invaliditetom, preko 1,5 milijardi dinara. Svake godine izdvajamo više za one kojima je pomoć najpotrebnija i više se nikada nećemo vratiti u period kada se ljudima dugovalo po godinu dana za ono što im je tada bilo potrebno“, naglasila je Stanisavljević.

Dok se Dragan Ðilas bogatio i povećavao svoju dobit, povećavao se i minus ovog Grada, uzimao je i od najsiromašnijih i to više ne sme da se ponovi, zaključila je Stanisavljević.

Related posts

Misteriozna smrt žene u Starčevu

Mica Milakov

U poslednja 24h 229 pozitivnih na Covid-19 u Južnobanatskom okrugu

Jasmina Petkovic

Dinamo “razbio” Slogu za prvo mesto na tabeli

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija