29. novembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Gradonačelnik Saša Pavlov na TV Prva: U Pančevo uloženo preko milijardu evra, otvoreno 4000 radnih mesta

Gostujući na TV Prva Saša Pavlov je izjavio da je lokalna samouprava uložila preko 850 miliona dinara u infrastrukturno opremanje Severne poslovne zone na 100 hektara zemljišta, što su prepoznale kompanije ZF, „Broze“ i „Naval boks“ i investiraju više od 400 miliona evra. Plate će biti iznad proseka, od 1.000 evra pa naviše, najveće u regionu. ZF u prvoj i drugoj fazi otvara 1.200 radnih mesta, „Broze“ 1.100, a „Naval boks“ 1.000. „Broze“ nije prekidao gradnju ni za vreme pandemije.

Pavlov je naglasio da je građevinska dozvola izdata ZF je najbrže izdata građevinska dozvola u Srbiji.

“Javni prihodi su uvećani za 40 odsto u odnosu na ono što smo zatekli, znatno je unapređen sektor malih i srednjih preduzeća. Raste sektor usluga, građevinska industrija nikad nije bila razvijenija. To utiče na kvalitet dualnog obrazovanja i otvaranje odeljenja mehatronike, posle kojeg će učenici imati zagarantovan posao. Vlada Srbije označila je ove investicije kao investicije od nacionalnog ekonomskog značaja za Republiku Srbiju Koristim prilikom da zahvalim i predsedniku jer bez njega to  ne bi bilo moguće”.

Pavlov je dodao da je važno da se  rebrendira grad jer Pančevo i dalje u javnosti ima negativnu ekološku ocenu, što nije realna situacija. Investicije koje su došle u Severnu zonu u proizvodno-tehničkom smislu primenjuju najviše ekološke standarde. Reč je o visokotehnološkoj IT industriji.

“Takođe, 44 miliona evra ulaže se u izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda, tako štitimo kvalitet podzemnih voda i reka. Projekat finansiraju Pančevo i država Srbija. Biće izgrađeno 175 kilometara nedostajuće kanalizacione mreže u svim mestima. Nastavljamo akciju pošumljavanja.Doseljavaju se mladi parovi s decom jer su shvatili da ovde imaju budućnost, došlo je preko 4.000 novih stanovnika. Sproveli smo tri projekta javno-privatnog partnerstva, pa će na pančevačkim ulicama u narednim danima biti 60 novih, i to ekoloških autobusa. Pančevo će biti prvi grad u Srbiji sa stopostotnim novim voznim parkom. Imaćemo novu autobusku stanicu, privatan partner je u obavezi da preko 10 miliona evra uloži u javno osvetljenje, čak 37 kilometara puteva će biti obnovljeno za 24 meseca. Gradimo nove vrtiće”  navodi Pavlov.

TAMIŠKI KEJ

Nakon izgradnje Tamiškog keja decenijama na njemu ništa nije rađeno, čime je odbrana grada od poplava dovedena u pitanje. On je važan odbrambeni mehanizam i zato smo odlučili da uložimo preko milijardu dinara u njegovu rekonstrukciju i izgradnju pančevačke promenade, modernog šetališta sa savremenim sadržajima. To će biti centar različitih zadovoljstava i usluga. Izgradićemo igrališta, sportske terene, pozorište na otvorenom. Biće izgrađena i pasarela preko koje će Pančevci prvi put imati priliku da dođu do gradske šume, odu do svetionika, simbola grada. Ne sumnjamo da će Tamiški kej privući i brojne turiste, a to nam i jeste cilj.

Related posts

Predsednik PS- a Vulin: Koliko je na N1 i ostalim tajkunskim medijima dozvoljeno hvaliti Đilasa ili to može i bezgranično?

Katarina Popović

Novih 309 slučajeva korona virusa u Južnobanatskom okrugu

Vanja Vićentić

Rezultati NIS-a u prvom tromesečju

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija