26. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Predsednik Vučić čestitao Putinu Dan Rusije

Foto Tanjug/ R.Prelić

Na današnjem prijemu u Ambasadi Ruske Federacije, povodom obeležavanja Dana Rusije, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uručio je ambasadoru Aleksandru Bocan-Harčenku čestitku za predsednika Vladimira Putina. U čestitki se kaže:

„Poštovani gospodine predsedniče, dragi prijatelju,

Vama i bratskom ruskom narodu srdačno čestitam Dan Rusije – narodni praznik mira i slobode, u slavu savremene ruske države.

Dan Rusije iskreno uvažavaju i vaši istinski prijatelji, kao što smo mi u Srbiji, mi, koji poštujemo viševekovnu slavnu istoriju Rusije, u koju su utkani herojstvo i pobede mnogih generacija, dok se, u isto vreme, radujemo uspesima današnje Rusije. Zato Vam, na današnji praznik, želim da nastavite da vodite rusku državu i ruski narod putem blagorodne budućnosti.

Strateško partnerstvo Srbije i Rusije i čvrsto prijateljstvo naših dvaju bratskih naroda su zasnovani na međusobnom poštovanju i poverenju, na odnosu koji se i na srpskom i na ruskom slično kaže – časna družba. Srbija će nastaviti da razvija raznovrsnu saradnju sa Rusijom, na dobrobit svih naših građana.

Iskreno smo zahvalni za aktivnu podršku Rusije državnim i nacionalnim interesima Srbije na principima međunarodnog prava i pravde. Srbija je privilegovana najbližim prijateljstvom sa Rusijom, kao što sam i ja počastvovan našim ličnim odnosom međusobnog uvažavanja.

Dozvolite da Vam i ovom prilikom zahvalim za poziv za jubilarnu Paradu pobede 24. juna. Velika je čast učestvovati na proslavi 75-godišnjice pobede nad fašizmom. Ponoseći se činjenicom da su srpski i ruski narod, privrženi slobodarskoj tradiciji, u Drugom svetskom ratu bili na istoj strani prava i pravde, zadatak nam je da se borimo protiv prekrajanja istorije. Ne postoji važnija misija od očuvanja teško stečene slobode, mira i stabilnosti i borićemo se da istina opstane.

Do skorog viđenja, primite, poštovani predsedniče, srdačne pozdrave i izraze mog posebnog uvažavanja“, navodi se u čestitki predsednika Vučića.

Related posts

Higijena: Bez naplate parkinga 7. januara

Mirjana Popović

Predsednik Vučić sutra u Jerusalimu

Zorana Stekovic

Servisne informacije

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija