27. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Potpisan ugovor za brzu saobraćajnicu od Iverka do Lajkovca

FOTO : Ministarstvo građevinarstva

Ugovor o projektovanju i izgradnji brze saobraćajnice od Iverka do Lajkovca i reguluaciji reke Kolubare, vredan 158 miliona evra, potpisan je danas u Beogradu.

Komercijalni ugovor potpisali su potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, direktor “Puteva Srbije” Zoran Drobnjak i direktor kompanije “Čajna Šandong” Džang Ðančao.

Izgradnjom ove saobraćajnice Valjevo i čitava okolina dobiće direktnu vezu sa auto-putem “Miloš Veliki”.

Sastavni deo ovog projekta je i potpuno uređenje reke Kolubare i vodotokova, što će sprečiti dalja plavljenja ovog dela Srbije.

Ukupna dužina deonice je 18,3 kilometara, a početak radova planiran je za 17. jun.

Na trasi će se nalaziti 25 objekata, 2,5 km mostova i jedna petlja.

Finansijer projekta je Vlada Srbije, investitor „Putevi Srbije“, a radove će izvoditi kineska kompanija „Čajna Šandong“, u skladu sa državnim sporazumom Srbije i Narodne Rebublike Kine.

Brza saobraćajnica Iverak-Lajkovac predstavlja poprečnu vezu u putnoj mreži Srbije i povezaće delove Bosne i Hercegovine sa auto-putem „Miloš Veliki“ i Koridorom 10 i projektovana je za brzinu do 100 km/č, navodi se u saopštenju.

Potpisivanju komercijalnog ugovora prisustvovala je i ambasadorka Kine u Beogradu, Čen Bo, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

Related posts

Dačić: Poslanici 8.juna razmatraju pitanje promene Ustava

Katarina Popović

Komlenski dao brutalan odgovor Stefanoviću: Dovoljno je pročitati Vikiliks depeše i videti kako je Stefanović preklinjao SAD da priznanje Kosova odlože za posle izbora !

Alba Jovanović

PS: Lešinar Trifunović koristi mrtvog Olivera da se vrati u politički život

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija