24. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije Opovo Vesti

Predsednik opštine Opovo u Sakulama: Planovi za naredne projekte

Predsednik opštine Opovo dr Zoran Tasić i njegov pomoćnik Nebojša Kovečević razgovarali su sa građanima Sakula u cilju analize dosadašnjeg rada lokalne samouprave i pravljenja strateškog plana za reliazaciju budućih projekata. U vrlo otvorenom i konstruktivnom razgovoru Sakuljani su predsedniku opštine izneli svoja mišljenja, šta je to dobro urađeno i šta su prioriteti za naredni period. Ono što su prisutni izneli kao neophodno jesu poboljšanje energetske mreže, sanacija divljih deponija, rekonstrukcija vodovoda, glavnih atarskih puteva i poljoprivrednih atarskih kanala, ali i da je lokalna samouprava u prethodnom mandatu uradila sve ono što su građani Sakula u tom trenutku smatrali kao prioritete.

Predsednik opštine je podneo izveštaj realizacije projekata koji su urađeni u Sakulama u prethodnih četiri godine ističući značaj rekonstrukcije puta Baranda – Sakule – Idvor, izgradnje atarskih puteva, pešačkih staza u parku, asfaltiranja ulica, renoviranja zdravstvene ambulante i dela osnovne škole. Pored toga, Tasić je najavio nove projekte koji će se realizovati, upravo u dogovoru sa građanima Sakula.

„Tokom svih četiri godina želeo sam da imam potpuno neformalnu komunikaciju sa svim građanima naše opštine. Želeo sam da obiđem svako selo, evo danas se nalazim u Sakulama, i želeo sam da u razgovoru sa građanima vidim šta je to gde oni prepoznaju nešto što smo dobro uradili, gde smo loše uradili, šta bi to mogli da uradimo u narednom periodu, da nas pohvale, da nas iskritukuju, što je danas u ovoj konstruktivnoj raspravi i bilo. Ja sam izuzetno zadovoljan i našim rezultatima, a i onim što su ljudi rekli da bi eventualno trebalo da se uradi u nekom narednom periodu. Iz ovog razgovora mogu da izvedem sledeće zaključke a to je da je lokalna samouprava jako puno uradila, možda više nego što je bilo ko uradio u poslednjih 20 godina, i takođe, ono što je za mene veoma važno, jeste da su nam skrenuli pažnju na stvari na koje u narednom periodu moramo da obratimo pažnju kako bi Sakule potpuno drugačije izgledalo i Sakuljani bili zadovoljniji i kako bi sve one goruće probleme, koje možda nismo videli, prepoznamo, vidimo i u narednom periodu rešimo“ izjavio je Tasić.

U Sakulama trenutno se realizuje projekat rekonstrukcije trafo stanica kako bi se poboljšala struja, očekuje se početak projekta renoviranja kompletnog objekta škole, kao i rekonstrukcija vodovodne mreže.

Related posts

Premijerka Ana Brnabić uputila telegram saučešća povodom smrti Nede Arnerić

Zorana Stekovic

Tokom vikenda Služba Hitne pomoći dva puta intervenisala na javnom mestu

Mirjana Popović

Predsednik Vučić pozvao na kampanju bez nasilja i poštovanje protivnika

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija