28. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Izbori Vesti

Vandali porazbijali prostorije Srpske desnice u Pančevu: Uništene slike srpskih heroja

FOTO : rtvPancevo

Srpska Desnica obaveštava javnost da su stranačke prostorije Gradskog odbora u Pančevu napadnute, od strane, do sad nepoznatih osoba. Na izlogu Gradskog odbora nalaze se slike najvećih naših heroja Milunke Savić, Flore Sends, Momčila Gavrića. Smatramo da su naše prostorije napadnute sa namerom da se srpski junaci ponize, kao i zaplaši rukovodstvo odbora na čijem se čelu nalazi Goran Krstin, istaknuti odlikovani borac i ratni veteran i invalid.

“Vandalskim činom su slomili staklo na mestu gde se nalazi slika mladog Momčila Gavrića, najmlađeg kaplara Srpske vojske u Prvom svetskom ratu, kome je Austrougarska ,,Vražija divizija” ubili oca, majku, tri sestre, četiri brata i babu, a kuću zapalili. Dečaka je srpska vojska slučajno spasila i primila u svoje redove i ako je imao 8 godina samo. Izlog je od lika Gavrića naprsao i oštetio sliku herojine Milunke Savić”, rekao je Krstin, dodajući da je policija izvršila uviđaj i da se pregledaju snimci sa kamera koji bi trebalo da pokažu ko je bio izvršitelja napada.

Iz Srpske Desnice ističu da su uvereni da su vandali pripadnici Antife, koja je predvođena Marinikom Tepić, narodnim poslanikom, poznatom preletačicom liberalnih stranaka i kriminalcem, koja je u maju ove godine od poznatog pančevačkog narko dilera, a svog prijatelja Novaka Filipovića, tražila da se iz grada protera novinar Miroslav Miću Milakov.

Antifa kao organizacija već uveliko deluje u Srbiji koristeći nasilje, naravno podržata od strane poslanika Tepić-Čobanu, koja je promenila sve (moguće) partije i poslaničke klubove ali uvek ostajala dosledna ekstremizmu Antife. Ista je poznata javnosti kao najveći obožavatelj predsednika Srpske Desnice, Miše Vacića, obzirom da se dotična neumorno bavi likom i delom desničarskog lidera.

Srpska Desnica podseća da je Antifa u Americi već deklarisana kao teroristička organizacija.

Tražimo od nadležnih organa da reaguju u najkraćem roku i da se diskriminacije srpskih heroja i vrednosti u budućnosti najoštrije sankcioniše, a da se pojedinci poput Marinke Tepić javno proglase za opasne ličnosti i da im se sudi za terorističko i antiustavno delovanje.

Ne sme se dozvoliti da se nasilje Antifa ekstremista prelije iz Amerike , na ulice Srbije, kao što je već slučaj sa mnogim gradovima u Evropi.

 

Related posts

Digitalna transformacija u NIS-u: Prepoznavanje kvara pre nego što se dogodi

Nikoleta Dragaš

Deo Joakima Vujića do 12 bez vode

Nikoleta Dragaš

U Južnom Banatu još 52 osobe pozitivne na Covid-19

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija