19. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Nekategorizovano Vesti

Uređeno izletište Skela

MZ Jabuka je imala veliku akciju na izletištu Skela. Napravljeno je odbojkaško igralište na pesku, ofarbano eko igralište, sadnja tuja i zalivanje, čisćenje strnjike, košenje trave, betoniranje stubova.

Izletište „Skela“ pored Tamiša u Jabuci kod Pančeva i plaža spadaju u jedno od najbolje uređenih prostora pored reke Tamiš. Mesna zajednica Jabuka trudila se u prethodnim mesecima da ovaj prostor uredi pred predstojeću letnju sezonu kako bi stanovnici Jabuke, ali i gosti, mogli da uživaju pored reke.

Priroda nam se daje u svoj svojoj lepoti. Na nama je da tu lepotu održavamo, negujemo i prilagođavamo današnjim uslovima života.Današnja akcija uređenja izletišta „Skele“ na reci Tamiš u Jabuci samo je još jedan dokaz brige o prirodi i prirodnim lepotama koje naš grad ima.Prilagođavanje ovog izletišta našim najmlađima, pokazujemo da sve što radimo danas, radimo za našu decu, a kako bi sutra naši unuci imali priliku da uživaju u ovim prirodnim lepotama.Grad Pančevo je u prethodnom periodu zaista mnogo uradio na polju ekologije. Jedan od konkretnih primera svakako jeste akcija ozelenjavanja našeg grada i sadnja vetrozaštitnih pojaseva. Ono što posebno raduje mene, jeste najava izgradnje kanalizacije u gradu Pančevu i svim naseljenim mestima sa najsavremenijim sistemom za preradu otpadnih voda. Na taj način mi štitimo i održavamo kvalitet našeg zemljišta i podzemnih voda.

Ovaj prostor kompletno je bio u šipražju. Onda su građani, mesna zajednica, Grad Pančevo i lokalna privreda zajedno uradili rampu za izvlačenje i spuštanje plovnih vozila, prilazni put od jednog kilometra kako bi prilaz bio lakši. Put je napravljen od grebanog asfalta.

Kada je u pitanju izletište „Skela“ ono što mesna zajednica i Grad Pančevo konstantno rade jeste uređivanje ovog prostora. Osim postavljanja ovog ekološkog igrališta stvaramo uslove za pravi neki mini odmor, vikend odmor, ako to mogu tako da nazovem, uređenjem izletišta i postavljanjem stolova i klupa u našoj šumi uz obalu Tamiša.Uređenjem izletišta „Skela“ stvaramo uslove da naši meštani, stanovnici Pančeva i svih okolnih mesta mogu da provedu kvalitetno slobodno vreme na reci Tamiš. Osim postavljanja eko igrališta i izgradnje terena za odbojku na pesku, uređujemo obod šume, spust za čamce u reku i postavljamo stolove i klupe za izlet.

Related posts

Otvoren centar za demenciju u Vršcu

Ivana Bogdanovski

Vučić: Fondacija Konrad Adenauer važan deo našeg društva

Nikoleta Dragaš

Ministar Vulin: Predsednik Vučić je na sednici SB UN održao lekciju o ljudskom dostojanstvu

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija