2. avgusta 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Predsednik Vučić: Deca moraju da nauče da rade

FOTO: rtvPancevo

U emisiji “Lice nacije”  predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je sledeće:

 

“Meni je Šimon Peres rekao jednu važnu stvar, veliki jevrejski, ne samo izraelski lider. Sedeli smo u njegovom Institutu na obali Sredozemnog mora, nedugo potom je umro, pola godine ili godinu. Rekao mi je, „Aleksandre, postoje dve stvari koje će ljudi u svetu morati da upražnjavaju ukoliko žele napredak.”

“Prva stvar je ta da će deca u školama morati dva sata dnevno da rade, da budu pripremljeni za posao, da ranije odlaze od roditelja i da budu spremni da rade ili u fabrikama, ili u firmama, ili na njivi, ili bilo gde, ali moraće da nauče da rade. Druga stvar je mnogo važnija, to je da kada završite fakultet sa 23, 24 ili 25 godina ili srednju školu sa 18,19 godina, da posle toga ne možete sve vreme samo radnite, a da ne napredujete na intelektualnom nivou, već da morate da izdvojite dva sata dnevno da učite.”

“Nije kraj života kada ste završili školu, da mašete svojom diplomom. Ja sam završio Pravni fakultet i da uzmem da mašem svojom diplomom. Nije dovoljno. Morate da se usavršavate, morate da učite dodatno, morate da napredujete, jer to je ono što zahteva savremeni svet. Menjaju se tehnologije, menjaju se uslovi života,saznaju se mnoge nove stvari i to je ono što mi možemo i moramo da uradimo.”

Related posts

U cilju poboljšanja kvaliteta vazduha u Pančevu grad sufinansira uvođenje gasa

Nikoleta Dragaš

Od danas obavezan PCR test za građane Hrvatske, S.Makedonije, Bugarske, Rumunije

Jasmina Petkovic

Predsednik Vučić: Poštujte preporuke države, moramo da pobedimo

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija