17. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Izbori Najvažnije Pančevo Vesti

Vučević: Pančevo – grad velikih investicija

FOTO: rtvPančevo

Potprеdsеdnik Glavnog odbora Srpskе naprеdnе strankе i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučеvić posetio je grad Pančevo i Gradski odbor Srpske napredne stranke, gde je razgovarao sa članstvom.

Kod stranačkih kolega dolazim sa porukom da učinimo sve da u naredne dve nedelje, predizborna aktivnost prođe u fer i demokratskoj atmosferi, rekao je potprеdsеdnik Glavnog odbora Srpskе naprеdnе strankе i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučеvić prilikom posete Gradskom odboru. On je pozvao sve građane da 21. juna izađu na birališta.

– Da ostvare svoje biračko pravo, da odluče kuda i kako će ići naši gradovi i naša otadžbina Srbija. Mislim da nam ne treba veći motiv. Svi mi kao građani Srbije odlučujemo šta će se raditi naredne četiri godine i time demonstriramo suverenitet u narodu i da je narod nosilac suvereniteta u državi. Ovo je snažan Gradski odbor SNS u Pančevu, mi se družimo i poznajemo već čitav niz godina.

Srpska napredna stranka je ponosna na to kako je država funkcionisala tokom vanrednog stanja, ali isto tako je fokusirana na jačanje srpske ekonomije, istakao je Vučević.

– Na dovođenju novih investicija, na čuvanje ali i otvaranje novih radnih mesta, na napore da nam infokomunalna i infrastruktura bude bolja, da još više ulažemo u lokalne i komunalne puteve, da gradimo nove autoputeve, da ljude koje su došli u Srbiju prethodnih meseci probamo da zadržimo u Srbiji, da vratimo našu decu i naše roditelje iz inostranstva, da dođu u otadžbinu, da svi zajedno ovde živimo i radimo, to je ključna priča i naravno, naš najveći zadatak, boreći se za budućnost naše dece jeste da taj ekonomski standard svake godine raste i raste u nimalo jednostavnim okolnostima kada znate pod kakvim je Srbija pritiscima vezano za Kosovo i Metohiju, šta imamo u regionu oko Bosne i Hercegovine, Republike Srpske. Sa Crnom Gorom imamo nažalost složene odnose koja nam je po svim karakteristikama najbliža država i narod. Tim pre je zahtevnije boriti se i ostvariti te ekonomske rezultate.

Kako bi budućnost dece u Srbiji bila izvesnija, želimo da za pet godina prosečna plata bude 900 evra, a prosečna penzija između 430 i 450 evra, napomenuo je Vučević.

 – Znamo da će se dobar deo njih smejati kada to kažemo, ali nisu verovali ni kada smo rekl da će biti prosečna plata 500 eur, pa smo to dočekali. Prestigli smo države koje su mnogo godina bile ispred nas. I Bugarsku i Severnu Makedoniju i Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu. Crna Gora je sve vreme imala veće plate od nas.

Grad Pančevo je dobar primer kako Srbija napreduje. Stižu sjajne investicije, otvaraju se nove fabrike, otavaraju se nova radna mesta ali i Tamišku promenadu. To je dobra perspektiva za jedan grad ali i za državu, istakao je Vučević.

Related posts

U Srbiji 25 građana preminulo od korona virusa

Alba Jovanović

Potpisan ugovor za izgradnju Moravskog koridora

Aleksandra Miloševska

Novi pogon Knott Autoflexa u Bečeju,predsednika Vučića sačekali građani

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija