25. februara 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Novi kontejneri u Pančevu

Javno-komunalno preduzeće „Higijena“ nastavlja sa akcijom koju je započela pre uvođenja vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije. U toku je zamena kontejnera u Pančevu, uskoro kreće odnošenje kabastog otpada, ali i redovno uklanjanje divljih deponija gde ih ima.

U toku je zamena starih , dotrajalih i uništenih kontejnera na teritoriji našeg grada zamenom novih. Pored zamene postojećih kontejnera na osnovu plana koji je Higijena pravila tokom prošle godine trenutno se na određenim mestima menja i povećava broj kontejnera.

“Javno-komunalno preduzeće „Higijena“ će tokom 2020. godine nabaviti 500 novih kontejnera, a plan za iduće četiri godine je da nabavimo 4.000 novih kontejnera i zamenimo sve dotrajale kontejnere koji su trenutno na ulici.Ovom prilikom želeo bih da apelujem na naše sugrađane da pravilno odlažu otpad u posude koje ćemo mi danas i u narednom periodu postaviti. Prvenstveno bih apelovao da se građevinski otpad odnosno šut ne odlaže unutar posuda, jer to dovodi do njihovog oštećenja i uništavanja, a samim tim i narušavanja našeg sistema” rekao je Aleksandar Stevanović, direktor JKP “Higijena”

Pančevo će u narednom periodu dobiti nove kontejnere na svim lokacijama kako bi grad bio još lepši i čistiji

“Nekoliko desetina kontejnera stavićemo na različite lokacije u Pančevu. Želimo da održimo ova nivo čistoće, i da bude Pančevo još čistije. Sve dotrajale kontejnere zamenićemo novim i to je posao koji ćemo raidti u narednom periodu. Takođe vodićemo računa i o mestima gde se prave divlje deponije” dodao je Stevanović.

U narednom periodu pančevačka Higijena kreće i sa odnošenjem kabastog otpada.Naša stalna akcija kreće uskoro. Odnosićemo kabasti otpad po našem planu. Građani će biti redovno obavešteni putem medija, ali i portala pančevačke Higijene

Related posts

Udes kod Zelene pijace, biciklista teško povređen

Mica Milakov

I danas više od 400 pozitivnih na koronavirus, na respiratorima manje pacijenata

Nikoleta Dragaš

Vučić sa delegacijom kineske kompanije Šinju

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija