15. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Još novih 14 autobusa za Pančevce, moderan sistem naplate

Nakon što je stiglo prvih deset mini buseva, danas je stigla i prva količina od 14 novih velikih ekoloških autobusa u Pančevu. Do 15. juna stići će i ostali autobusi i preduzeće “Pantransport” će preuzeti obavljanje javnog prevoza u okviru javno-privatnog partnerstva konzorcijuma nekoliko domaćih preduzeća i Grad Pančevo.
Prvih deset novih mini buseva stiglo je u Pančevo prošle nedelje, danas je stiglo 14 autobusa, a preostali autobusi stići će naredne nedelje i do sredine juna Pančevci će imati najmoderniji javni prevoz i savremeni sistem naplate karata.To znači da će svi moći da kupuju karte preko interneta i da samo pokažu bar kod kako bi ušli u javni prevoz. Najmoderniji sistem.

” Prezadovoljni smo što su stigli novi autobusi. Evo ovo je druga tura koja je stigla u naš grad. Očekujemo da ćemo sredinom meseca kada stigne i poslednja tranša autobusa biti pušteni u saobraćaj, tada i počinje naša ugovorna obaveza i prestaje ATP da postoji”, rekao je direktor “Pantransport” Radomir Vidojević.

Dosadašnji prevoznik JKP “Autotransport” Pančevo prestaje da postoji, a uslugu javnog prevoza u gradskom i međumesnom prevozu preuzeće novoosnovano preduzeće “Pantransport”.

“Evo danas prisustvujemo dolasku 14 novih autobusa preduzeća “Pantransport” koji je privatan partner Gradu Pančevu u realizaciji javno-privatnog partnerstva vezanog za komunalnu delatnost javnog saobraćaja.Na ovakav način počinje realizacija preko milijardu i 200 miliona investicija i   ova investicija odnosno     ovaj projekat je od ogromnog značaja za naše sugrađane i za grad Pančevo. Naši sugrađani će dobiti jedan komforan, najmoderniji javni prevoz sa savremenim sistemom naplate karata i siguran sam da će ovo preduzeće zajedno sa Gradom učiniti sve da naši dragi Pančevci dobiju ono što zaslužuju, a to je tačan i kvalitetan javni prevoz” rekao je Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva.

Među obavezama “Pantransporta” je nabavka 60 novih autobusa i izgradnja nove autobuske stanice.Da podsetimo, Grad Pančevo i grupa ponuđača koju čine Privredno društvo „Saga trans“ d.o.o. Beograd, preduzeće za unutrašnju i spoljnu trgovine „Dumeco“ d.o.o. Beograd, Društvo za saobaćaj, turizam i trgovinu „Trans-jug“ d.o.o. Obrenovac, sa podizvođačem  „Apexsolutiontechnology“ d.o.o. Beograd, zaključili su Javni ugovor za dodelu koncesije.

 

Related posts

Edukacija mladih: Koliko je važna prevencija?

Nikoleta Dragaš

Poslanice SNS-a osudile napad na žene i širenje nasilja

Mica Milakov

U “Golubu” kolači za svačiji ukus

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija