2. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Još novih 14 autobusa za Pančevce, moderan sistem naplate

Nakon što je stiglo prvih deset mini buseva, danas je stigla i prva količina od 14 novih velikih ekoloških autobusa u Pančevu. Do 15. juna stići će i ostali autobusi i preduzeće “Pantransport” će preuzeti obavljanje javnog prevoza u okviru javno-privatnog partnerstva konzorcijuma nekoliko domaćih preduzeća i Grad Pančevo.
Prvih deset novih mini buseva stiglo je u Pančevo prošle nedelje, danas je stiglo 14 autobusa, a preostali autobusi stići će naredne nedelje i do sredine juna Pančevci će imati najmoderniji javni prevoz i savremeni sistem naplate karata.To znači da će svi moći da kupuju karte preko interneta i da samo pokažu bar kod kako bi ušli u javni prevoz. Najmoderniji sistem.

” Prezadovoljni smo što su stigli novi autobusi. Evo ovo je druga tura koja je stigla u naš grad. Očekujemo da ćemo sredinom meseca kada stigne i poslednja tranša autobusa biti pušteni u saobraćaj, tada i počinje naša ugovorna obaveza i prestaje ATP da postoji”, rekao je direktor “Pantransport” Radomir Vidojević.

Dosadašnji prevoznik JKP “Autotransport” Pančevo prestaje da postoji, a uslugu javnog prevoza u gradskom i međumesnom prevozu preuzeće novoosnovano preduzeće “Pantransport”.

“Evo danas prisustvujemo dolasku 14 novih autobusa preduzeća “Pantransport” koji je privatan partner Gradu Pančevu u realizaciji javno-privatnog partnerstva vezanog za komunalnu delatnost javnog saobraćaja.Na ovakav način počinje realizacija preko milijardu i 200 miliona investicija i   ova investicija odnosno     ovaj projekat je od ogromnog značaja za naše sugrađane i za grad Pančevo. Naši sugrađani će dobiti jedan komforan, najmoderniji javni prevoz sa savremenim sistemom naplate karata i siguran sam da će ovo preduzeće zajedno sa Gradom učiniti sve da naši dragi Pančevci dobiju ono što zaslužuju, a to je tačan i kvalitetan javni prevoz” rekao je Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva.

Među obavezama “Pantransporta” je nabavka 60 novih autobusa i izgradnja nove autobuske stanice.Da podsetimo, Grad Pančevo i grupa ponuđača koju čine Privredno društvo „Saga trans“ d.o.o. Beograd, preduzeće za unutrašnju i spoljnu trgovine „Dumeco“ d.o.o. Beograd, Društvo za saobaćaj, turizam i trgovinu „Trans-jug“ d.o.o. Obrenovac, sa podizvođačem  „Apexsolutiontechnology“ d.o.o. Beograd, zaključili su Javni ugovor za dodelu koncesije.

 

Related posts

DAN KADA SU SRBI SPASILI 500 SAVEZNIČKIH PILOTA! Vučić u Pranjanima na obeležavanju godišnjice Operacije Halijard

Mica Milakov

“Dani polja” okupili veliki broj poljoprivrednika

Jasmina Petkovic

Pančevačko Odeljenje hemodijalize po svetskim standardima

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija