2. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Ekonomija Vesti

Mihajlovićeva: Krećemo u gradnju deonice koja će Valjevo spojiti s auto-putem „Miloš Veliki“

FOTO: Tanjug

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, rekla je danas da očekuje da u narednih desetak dana započnu radovi na izgradnji deonice Iverak-Lajkovac, koja će povezati Valjevo sa auto-putem “Miloš Veliki”.

“Prvi korak je da ugovor bude usvojen danas na Vladi, da se potom potpiše ugovor, a onda da za desetak dana i počnemo radove. To je veoma važan projekat za građane Valjeva i za čitav taj kraj”, rekla je Mihajlovićeva gostujući na TV Hepi.

“Danas više nije, kao pre četiri ili pet godina, tema kada ćemo imati koridor, nego da li ćemo imati put da dođemo do tih koridora”, dodala je ona.

Mihajlovićeva je istakla da su gradilišta u Srbiji radila sve vreme vanrednog stanja, i na Moravskom koridoru, i na deonici Sremska Rača – Kuzmin, na brzoj pruzi Beograd-Budimpešta i na drugim projektima. To se vidi i u najvećem doprinosu građevinarstva rastu bruto domaćeg proizvoda u prvom kvartalu 2020. godine.

“Do 1. avgusta biće završeni radovi i na održavanju auto-puteva, i na “Milošu Velikom” i na Koridoru 10. Iskoristiće se za održavanje auto-puteva letnji meseci, tako da nećemo imati zastoje na auto-putu zbog radova preko leta”, navela je Mihajlovićeva.

Related posts

Letnja učionica za OŠ “Branko Radičević”

Ivana Bogdanovski

Vakcinacija bez zakazivanja u celom okrugu tokom vikenda

Katarina Popović

Ðerlek: Uvesti strože kontrole, mere kršene na svakom koraku

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija