22. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Humanost na delu – “Srpska Sparta” za porodicu Krajnjan

Teška situacija zadesila je porodicu Krajnjan iz Banatskog Novog Sela 2017 godine. Marinela ostala je bez svog supruga, pa i kuće koja se potpuno srušila. Zahvaljući dobrim ljudima, dobrotvorima, humanitarcima Marinela sa svoja tri deteta živi u novom objektu. “Srpska Sparta” danas je još jednom pokazala svoju humanost i uručila je porodici Krajnjan nov televizor i pakete namirnica za život.

 

Marinela Krajnjan sigurno bi želela da zaboravi period kada je ostala sama bez supruga koji je posle teške bolesti preminuo. Međutim ni tu mukama nije bio kraj. Krajnjanima se posle toga i kuća srušila i praktično su ostali na ulici, odnosno u jednom neuslovnom objektu. Humanost je vrlina koja nas odlikuje tako da je Marinela Krajnjan dobila i novu kuću, ali i pakete pomoči “Srpske Sparte”. Sada već tradicionalno tu je televizor i paketi pomoći sa osnovnim životnim namirnicama.

“Srpska Sparta” je ponos našeg grada, ali i i šire. Organizacija za koju cela Srbija zna, koja je dobila “Novembarsku nagradu” , najveće gradsko priznanje za humanitarni rad.  Naučeni sportskim kodeksima ,vaspitanju, uljudnosti i humanosti, iz dana u dan, nedelje u nedelju, članovi ovog udruženja se ne zaustavljaju, već pomažu našim najstarijima i najugroženijima.

Do tragedije porodice Krajnjan, posle smrti Marinelinog supruga došlo je 2017 kada se kuća srušila. Meštani Banatskog Novog Sela brzo su se organizovali kako bi pomogli.  Pored mesne zajednice, kako je naglasio Nedeljko Topić, koja je učestvovala u izgradnji potpuno novog doma, uključilo se i humanitarno udruženje iz ovog mesta”Fenix”. Uz pomoć prijatelja, komšija, privatnika, naših sunarodnika iz inostranstva nova kuća je potpuno sagrađana i opremljena, rekao je Topić. Uz donacije “Srpske Sparte” i novi televizor Marinela Kranjan i njena tri mališana sigurno će uživati i makar malo zaboraviti teške trenutke koje su preživeli u svom životu.

Related posts

VUČIĆ : Pristalice opozicije sinoć pokušale nasilno da upadnu u Predsedništvo!

Mica Milakov

Lazetić donirao opremu FK “Budućnost” iz Brestovca, Grad uredio ogradu

Zorana Stekovic

Još 104 novozaraženo virusom Covid-19 u Južnom Banatu

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija