12. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Kon: Potrebno ispitati današnji skok novozaraženih

FOTO : TANJUG -ZORAN ŽESTIĆ

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je  da je neophodno ispitati skok novozaraženih virusom Kovid-19 i dodao da je  zabeležen skoro trostruko veći broj novih slučajeva infekcije u odnosu na prethodni dan.

“Svako to povećanje treba istražiti i videti da li je virus ušao u kolektiv, pa delovati vrlo snažno protivepidemijski”, rekao je Kon za RTS.

Danas je u našoj zemlji potvrđeno 69 novih slučajeva infekcije, a Kon navodi da u Beogradu nije bilo drastičnog povećanja broja novozaraženih, te da ih je danas u prestonici otkriveno njih 18, od kojih su šest kontakti, a ostalo pojedinačni slučajevi.

Kon je podsetio da je potrebno imati zaštitnu masku kod sebe i naglasio da je značajno da se ona stavlja prilikom kontakta i izrazio očekivanja da će se ovaj „skok“ sa brojem obolelih koji se danas dogodio, polako smirivati.

„Mislim da će ovo polako da se smiruje, ali jednostavno svako mora da počne da razmišlja o sopstvenoj zaštiti“, rekao je Kon.

Istakao je da je izuzetno važno da osoba koja ima bilo kakve tegobe ne treba da ulazi u kolektiv, ukazujući da smo mi navikli da radimo sa kijavicama i respiratornim smetnjama i podvukao da je u trenutnoj situaciji takvo ponašanje neprihvatljivo.

Na pitanje o održavanju dečjih ekskurzija, Kon navodi da je veći rizik nego da se ne ide, ali dodaje da je procenjeno da je mali rizik za njihovo sprovođenje, uz naglasak da je potrebno ispoštovati sve mere zaštite.

Poručio je da posedujemo sistem i u slučaju da se tokom čitavog leta pojavljuju pojedinačni slučajevi, te da će u petak biti sastanak Kriznog štaba i najavio da će uslediti značajno popuštanje mera.

Related posts

Vučić: Veliki politički uspesi Srbije prethodnih dana

Ivana Bogdanovski

Počinje gradnja najsavremenijeg kampusa na N. Beogradu. VUČIĆ: POSAO ZA 4.200 LJUDI!

Mica Milakov

Vučić: Srbija neće zatvarati granicu prema BiH i RS

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija