27. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Izbori

Jovanović: Rešenje spornih pitanja interes celog društva

 Predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović smatra da je na predstojećim izborima najvažnije da se pošalje poruka da li imamo snage da definišemo rešenja za ključna pitanja koja koče celo društvo.

„To je pitanje Kosova, zato što od toga zavisi i naš evropski put. O tome mora celo društvo da razmišlja, a političari da budu ti koji daju smernice i bore se za mirna rešenja“, naveo je Jovanović, prenosi pres-služba njegove stranke.

Povodom Kosova, Jovanović je naglasio da nije samo pitanje statusa ono što je ključno, već aspekt unutrašnjeg pitanja za državu i društvo i dodao da nije moguće imati sporne granice.

„Da li smo svesni da niko, ni u Evropi, a ni u okruženju, ne može da ima ozbiljan odnos prema Srbiji sve dok i sama nema definisane granice. Tek kada to pitanje rešimo, onda možemo da govorimo o tome kakvu državu želimo“, napomenuo je lider LDP-a.

Prema rečima Jovanovića, izbori 21. juna su možda poslednja šansa da se pokrene društveni, kao i politički dijalog o rešenju otvorenih pitanja.

„LDP će tražiti da se stavi tačka na sva sporna pitanja koja nas previše dugo usporavaju kroz ozbiljan dijalog. Naše pozicije su jasne, zna se za šta se LDP zalaže“, naveo je Jovanović te dodao da samo LDP može da predstavlja „autentičnu poziciju proevropske politike“.

Kako je kazao, kompromis, po bilo kojem pitanju, nije moguć bez svih strana u dijalogu.

„Mi smo strana za koju svako u našoj zemlji zna šta će i kako braniti. Za to nam je potrebna podrška“, zaključio je Jovanović.

Related posts

Mirković: Đilas nastavlja po starom…

Nikoleta Dragaš

Vučević: Priča o bojkotu je deplasirana

Jasmina Petkovic

Zavetnici: Selo nas je spasilo i othranilo

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija