19. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Izbori

Ðurić: Jačom ekonomijom branimo i KiM

Potpredsednik Srpske napredne stranke Marko Ðurić poručio je u Zrenjaninu da građani Srbije, glasajući za listu „Aleksandar Vučić – Za našu decu“, glasaju za ekonomsko snaženje države, a samim tim i za povećanje njenih kapaciteta da zaštiti svoje interese na KiM.

Ðurić je, u razgovoru sa članovima izbornog štaba SNS, rekao da je Aleksandar Vučić čovek koji je spreman da podnese najveće žrtve i odricanja kako bi srpski interesi i srpski narod u južnoj pokrajini bili zaštićeni.

On je istakao da je jedan od velikih uspeha SNS to što je borbu za ekonomiju stavila u centar svog političkog delovanja, za šta je zaslužan, pre svih, predsednik Aleksandar Vučić, koji je na ovdašnju političku scenu uneo konkretne i merljive kriterijume za vrednovanje nečijeg uspeha.

„Naš predsednik je uspeo da političku scenu oblikuje tako da ekonomija i pitanja napretka budu centralne teme. Sa takvim zdravim pristupom je budućnost garantovana, jer to tera celu političku scenu da Srbiju vuče napred. Nema patriotskije stvari od toga da se boriš za to da u Srbiji postoji kritična masa ljudi spremna da se bori za zdrave principe razvoja“, rekao je Ðurić.

Kako je istakao, Srbija danas, zahvaljujući predsedniku Vučiću i SNS, sa ponosom može da kaže da je suverena i nezavisna zemlja i da niko ne može da joj nameće odluke ni po pitanju KiM ni po drugim temama.

„Ovo je stranka koja ne vodi politiku od ovih do sledećih izbora, već od ove do buduće generacije, zato Aleksandar Vučić nije političar, već državnik koji okuplja celu Srbiju“, rekao je Ðurić.

Naša borba za KiM, prema Ðurićevim rečima, direktno zavisi od ekonomske, političke i bezbednosne snage Srbije.

„Ovaj preokret koji nastupa moguć je isključivo zbog toga što je neko stavljao Srbiju na noge poslednjih šest-sedam godina, što ne moramo da uzimamo pare da bismo isplatili plate i penzije od onih koji podržavaju samoproglašeno Kosovo. Uspeli smo da dobijemo vreme u miru, stabilnosti i kakvoj-takvoj političkoj normalnosti da bi mogla ekonomija da se diže i da se popravlja spoljnopolitički položaj Srbije“, objasnio je Ðurić.

On je detaljno aktiviste SNS u Zrenjaninu, od kojih su mnogi već učestvovali u brojnim akcijama pomoći srpskom narodu u južnoj pokrajini, upoznao sa rezultatima državne politike na KiM, objasnivši da se borba odvijala uporedo na spoljnopolitičkom planu, na planu stvaranja političke kohezije Srba na KiM i na planu pomoći našem narodu.

Srbija je, kako je istakao, ostvarila uspehe u sva ta tri pravca delovanja, i danas Srbi na KiM žive bolje i ostvaruju veći politički uticaj nego ikada u poslednje dve decenije.

Related posts

PS:Zabranili spot, ali ne mogu da sakriju Vučićeve rezultate

Branislava Grčić

Vučić: Srbija je zemlja ravnopravnih građana u kojoj sve nacije imaju ista prava

Branislava Grčić

Zukorlić: Potrebna obnova legitimiteta aktuelnog Ustava

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija